Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

UNHCR donirao općini Čapljini računalnu i uredsku opremu za evidentiranje raseljenih osoba i povratničkih obitelji

UNHCR donirao općini Čapljini računalnu i uredsku opremu za evidentiranje raseljenih osoba i povratničkih obitelji

by | 31. listopada 2017. 8:30 | Vijesti

U salonu općine Čapljina jučer je održana primopredaja računalne i uredske opreme u svrhu pružanja trajnih rješenja za interno raseljene i povratničke obitelji putem prikupljanja i upravljanja podataka o njihovoj ugroženosti na lokalnom nivou. 
 
Implementator projekta Hilfswerk Austria je u ime donatora UNHCR-a osigurao grant računalnu i uredsku opremu. 
 
Naziv samog projekta je “Pružanje pomoći za održivost raseljenim osobama i povratnicima;podrška UNHCR-u pri upravljanju podacima.” 
 
Ugovor su potpisali načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić, menadžer projekta Azema Avdušinović i predstavnica UNHCR-a Sarajevo Maja Hajdur. 
 
Ovom prigodom Azema Avdušinović, menadžer projekta je kazala: “Podrška lokalnim kapacitetima upravo danas dolazi do izražaja, mada tijekom cijelog rada mi zajedno sa predstavnicima Općine implementiramo projekat i samim time jačamo lokalne kapacitete, pomažemo raseljenim osobama i povratnicima kroz komponentu ekonomske održivosti. Danas Vam dijelimo IT opremu i uredsku opremu u svrhu jačanja kapaciteta i da bismo pomogli općini Čapljina da što bolje evidentira potrebe ugroženih povratnika i raseljenih lica u Općini.”
 
Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić je izrazio iznimno zadovoljstvo i zahvalu zbog sudjelovanja u ovom projektu te istaknuo: “Ključna stvar je da se raseljenim osobama i povratnicima omogući da mogu raditi i od toga živjeti. Najveća kvaliteta ovog projekta je što se jednom dobrom dijelu ljudi da oruđe za rad s kojim će oni moći priskrbiti novce za život.”
 
Općini Čapljini su ovim projektom tako uručena dva laptopa s opremom, skener, digitalni fotoaparat, printer, projektor, papir za kopiranje i četiri lincencirana softvera. 
 
Maja Hajdur, predstavnica UNHCR iz Sarajeva je prilikom primopredaje istaknula: “Glavni cilj nam je ispunjen time što je usvojena jedinstvena metodologija rada koja je drugačija od svih dosadašnjih projekata. Dakle, da se osnaže dovoljno općine, nevladin sektor i ostali sektori koji su aktivni u određenim općinama.”
 
Hajdur je naglasila da se UNHCR u idućoj godini povlači iz vida individualne pomoći ali da ostaje tu u svrhu monitoringa. 
 
Cilj ovog projekta je osigurati održive ekonomske uvjete za ugrožene obitelji povratnika i raseljenih osoba, jačanje lokalnih kapaciteta, organiziranje treninga i obuke predstavnika lokalnih vlasti vezano za pripremanje projekata i pristup raznim fondovima, tehnici upravljanja i imaplementacije projektima. 

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!