Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

UNHCR donirao općini Čapljini računalnu i uredsku opremu za evidentiranje raseljenih osoba i povratničkih obitelji

UNHCR donirao općini Čapljini računalnu i uredsku opremu za evidentiranje raseljenih osoba i povratničkih obitelji

by | 31. listopada 2017. 8:30 | Vijesti

U salonu općine Čapljina jučer je održana primopredaja računalne i uredske opreme u svrhu pružanja trajnih rješenja za interno raseljene i povratničke obitelji putem prikupljanja i upravljanja podataka o njihovoj ugroženosti na lokalnom nivou. 
 
Implementator projekta Hilfswerk Austria je u ime donatora UNHCR-a osigurao grant računalnu i uredsku opremu. 
 
Naziv samog projekta je “Pružanje pomoći za održivost raseljenim osobama i povratnicima;podrška UNHCR-u pri upravljanju podacima.” 
 
Ugovor su potpisali načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić, menadžer projekta Azema Avdušinović i predstavnica UNHCR-a Sarajevo Maja Hajdur. 
 
Ovom prigodom Azema Avdušinović, menadžer projekta je kazala: “Podrška lokalnim kapacitetima upravo danas dolazi do izražaja, mada tijekom cijelog rada mi zajedno sa predstavnicima Općine implementiramo projekat i samim time jačamo lokalne kapacitete, pomažemo raseljenim osobama i povratnicima kroz komponentu ekonomske održivosti. Danas Vam dijelimo IT opremu i uredsku opremu u svrhu jačanja kapaciteta i da bismo pomogli općini Čapljina da što bolje evidentira potrebe ugroženih povratnika i raseljenih lica u Općini.”
 
Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić je izrazio iznimno zadovoljstvo i zahvalu zbog sudjelovanja u ovom projektu te istaknuo: “Ključna stvar je da se raseljenim osobama i povratnicima omogući da mogu raditi i od toga živjeti. Najveća kvaliteta ovog projekta je što se jednom dobrom dijelu ljudi da oruđe za rad s kojim će oni moći priskrbiti novce za život.”
 
Općini Čapljini su ovim projektom tako uručena dva laptopa s opremom, skener, digitalni fotoaparat, printer, projektor, papir za kopiranje i četiri lincencirana softvera. 
 
Maja Hajdur, predstavnica UNHCR iz Sarajeva je prilikom primopredaje istaknula: “Glavni cilj nam je ispunjen time što je usvojena jedinstvena metodologija rada koja je drugačija od svih dosadašnjih projekata. Dakle, da se osnaže dovoljno općine, nevladin sektor i ostali sektori koji su aktivni u određenim općinama.”
 
Hajdur je naglasila da se UNHCR u idućoj godini povlači iz vida individualne pomoći ali da ostaje tu u svrhu monitoringa. 
 
Cilj ovog projekta je osigurati održive ekonomske uvjete za ugrožene obitelji povratnika i raseljenih osoba, jačanje lokalnih kapaciteta, organiziranje treninga i obuke predstavnika lokalnih vlasti vezano za pripremanje projekata i pristup raznim fondovima, tehnici upravljanja i imaplementacije projektima. 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...