Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Unatoč ne baš sjajnim rezultatima u pripremnom razdoblju Mato Neretljak trener GOŠK-a zadovoljan

Unatoč ne baš sjajnim rezultatima u pripremnom razdoblju Mato Neretljak trener GOŠK-a zadovoljan

by | 13. veljače 2019. 18:17 | Vijesti

„Dobro smo radili u Medulinu, mislim da smo spremni za nastavak prvenstva“, kratko je po povratku iz Istre kazao Mato Neretljak, trener premijerligaša GOŠK-a iz Gabele, te na opasku da rezultati pripremnih utakmica nisu sjajni, dodao:
„To su probne test utakmice na kojima uigravamo različite varijante, isprobavamo igrače, a za mene su rezultati tih utakmica u drugom planu“.

Podsjećamo, GOŠK je na drugom po redu međunarodnom nogometnom turniru „Medulin Cup“ bio posljednji, šest.

Najprije je u skupini izgubio od Zrinjskog 2:0, zatim od Osijeka II 3:1, pa na kraju u susretu za peto mjesto, od hrvatskog drugoligaša Šibenika 2:0. Između utakmice drugog kola u skupini i razigravanja za plasman, također u Medulinu, Gabeljani su u također pripremnoj utakmici, pobijedili niželigaša Pazinku iz Pazina s čak 10:2. 

Dakle, saldo pobjeda je negativan, pogodaka pozitivan. Prvi strijelac na pripremama u Istri bio je Šime Gržan doskorašnji igrač Zrinjskog koji se „lavovima“ priključio uoči puta, slijede Kulović i Prskalo po dva, pa Husić, Mujić, Raguž i Knežević sa po jednim pogotkom.
Prije puta u Istru na Memorijalu Andrije Ankovića u Gabeli, GOŠK je odigrao dvije solidne utakmice poražen je 1:2, od Sutjeske, a u utakmici za treće mjesto dobio je Dinamo II 1:0. Razdoblje uigravanja Gabeljani su otvorili utakmicom protiv Veleža u Mostaru, 3:3. Dakle, kada se sagleda omjer pobjeda – dvije i poraza – četiri, uz jedan neodlučan rezultat, GOŠK nije u pozitivi, što kako trener Neretljak kaže, ne mora značiti ništa. Njegov prethodnik na klupi GOŠK-a Feđa Dudić, poslije ljetošnjeg uspješnog pripremnog niza nakon nekoliko prvenstvenih kola požalio se kako je ono što njegova momčad pruža u službenim utakmicama „daleko od onoga kako je igrala pripreme“.
Sve skupa treba sačekati prvenstvene utakmice pa vidjeti, moć Gabeljana u nastavku prvenstva. U preostalim kolima prve dionice slijede mu sve stare mušterije, vječiti dužnik Mladost iz Doboja kod Kakanja, u gostima, Sloboda u Gabeli i Čelik u Zenici. Eto prilike za dokazivanje, uoči trećeg dijela sezone. Ranije najavljivana pripremna utakmica protiv Titograda je otpala, a GOŠK će u subotu još imati generalnu provjeru protiv federalnog prvoligaša Čapljine.
Što se tiče igračkog kadra Gabeljani u drugi dio ulaze s renoviranom ekipom, brojčano u plusu su za četiri igrača. Počelo je loše, jer su u startu otišli bivši kapetan Luka Anković, pa Amir Zolj, te dvojica iz Zrinjskog posuđenih igrača – Nermin Hajdarević i Anđelo Bevanda. Prve prinove bila su trojica mladih igrača Širokog Brijega – Božo Vukoja, Toni Nikić, i Luka Knežević, zatim je stigao Safet Mujkić iz kalesijske Bosne, pa Anel Husić iz premijerligaša Zvijezde 09. U zadnjem valu pridošli su Ivan Prskalo iz Solina, Duje Medak iz Poprada, vratar Domagoj Lukač iz Danske, te na koncu Šime Gržan iz Zrinjskog. Dakle, sve od reda mladi igrači pred kojima je prilika za dokazivanje.
Inače, GOŠK će u drugi dio sezone startati gostujućom utakmicom protiv Mladosti koja ga je jesenas neugodno iznenadila u Gabeli, a potom slijede susreti protiv Slobode i Čelika. „Lavovi“ će u nastavak startati s 11-te pozicije i 18 bodova, dva manje od desetog Tuzla Citya. Uz stogodišnjicu kluba cilj je samo jedan OPSTANAK.
D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...