Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini: Uz Dan žena i akcija Dan narcisa

U Čapljini: Uz Dan žena i akcija Dan narcisa

by | 8. ožujka 2022. 17:52 | Vijesti

    Unatoč jakoj buri koja je hladnoću tjerala u kosti, Dan žena u Čapljini prošao je baš u znaku značenja tog nadnevka.

Cvijeće, prigodni pokloni, večernji izlasci i slični sadržaji, zaokupili su pažnju i nježnijeg i jačeg spola. U taj ugođaj uklopila se i akcija Dan narcisa, humanitarna akcija učenika OŠ Vladimira Pavlovića.

   „Naša akacija zove se Dan narcisa, njezin cilj je promicanje zdravog načina življenja, borba protiv raka dojke i ostalih tumora. Akcija je usmjerena prema našoj djeci koja su negdje na liječenju i njihovim obiteljima”, kazala je Ljilja Dodig, pomoćnica ravnatelja OŠ Vladimira Pavlovića.

   Dok smo se raspitivali o akciji pristigli su mališani iz učilice „Moj svijet”, koji su se dali u akciju da svojim mamama nabave poklon. Imali su svoje obrazloženje za taj postupak, a odgovori su se kretali od klasičnih – vole mamu pa do originalnih da će im mama poslije poklona, kupiti sličica.

   Među zadovoljnima načinom na koji je prihvaćen Dan žena svakako su bili i čapljinski cvjećari, a da bi provjerili slavili li se Dan žena i u Istočnoj Hercegovini, skoknuli smo do veletržnice u Tasovčićima gdje nam je prodavač drva iz Bileće, kao s nokta, kazao:

   „Boga mi Dan žena ne preskačem niti jedne godine, iako smo već pedeset godina u braku. Isto baka očekuje poklon, k’o da smo godinu dana zajedno. Moram joj kupit nešto, šta, odlučit ću kad dođem u Bileću”.

   Spreman odgovor imao je i Braco Dangubić iz Ljubinja, koji reče:

   „Počela je novom frizurom, a onda se ode častiti sa ženama. Ja sam ubrao tri narcisa, baš lijepi, imam pred kućom i to sam joj poklonio. Ima 71-nu godinu, mora biti zadovoljna. Treći sugovornik bio je jedan „delija” iz Čapljine, koji nas na upit što će darivati ženi, počasti zanimljivim odgovorom:

   „Kao prvo, žena ima mene, a kao drugo obradovat ću je cvijećem. To je najmanje što mogu učiniti, iako zaslužuje puno više”.

   Time je sve rečeno, Dan žena nije zaboravljen, a očito tradicije se drže svo od najmlađih do onih u zrelijim godinama.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2022/3/0308narcis{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...