Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Mladi reprezentativac BiH Igor Savić ove sezone stekao punu afirmaciju: Ponajbolji igrač 1. lige FBiH postao kapetan GOŠK-a s 19 godina!

Mladi reprezentativac BiH Igor Savić ove sezone stekao punu afirmaciju: Ponajbolji igrač 1. lige FBiH postao kapetan GOŠK-a s 19 godina!

by | 26. svibnja 2021. 11:15 | Vijesti

   Ukoliko ode ili ostane svejedno, za Igora Savića kapetana GOŠK-a definitivno će sezona 2020/2021. biti sezona afirmacije. Bez obzira što njegov GOŠK trenutačno nije bio u prilici ispuniti ciljeve o kojima se govorkalo na početku sezone – plasman u viši rang, on je sezonu odradio perfektno istakavši se u obrani, a i napadu. Što više s nepunih 20 godina postao je kapetan GOŠK-a, član je U 21 reprezentacije BiH! U dugoj povijesti „Trojanaca“ teško da ima sličnog primjera. Igora Savića koji je u Gabelu došao najprije na posudbu iz Zrinjskog, a od prošlog ljeta kao slobodan igrač, ne treba hvaliti.

   Kapetan GOŠK-a postao je u vremenu kada GOŠK-u baš nije išlo u eri Igora Pamića koji ga je s pozicije zadnjeg veznog postavio na poziciju zadnjeg čovjeka obrane. „To je u nogometu cjenjenija pozicija, a za nju ima izuzetne atribute – visinu, brzinu, skok, baratanje loptom, to je igrač kojemu su vrata nogometnog svijeta otvorena“, tvrdio je Pamić, a utakmicu dvije potom, Savić je u tom trenutku najmlađi u ekipi ponio kapetansku vrpcu. Tako je počela ta lijepa priča Igora Savića. Obrana GOŠK-a čiji je bio zadnji čovjek jesenas je bila granitna, unatoč skromnim dosezima kluba primljeno je samo 14 pogodaka na 15 utakmica. Dolaskom Ivana Bubala, Savić je dobio više slobode pa je stigao pet puta zatresti mrežu protivnika. Sa Igorom smo porazgovarali nakon utakmice protiv Travnika koju je zbog udarca loptom iz predostrožnosti napustio prije kraja.

   „Pobjeda protiv Travnika za nas je veoma važna jer smo njime i matematički osigurali opstanak u ligi. Odlično smo otvorili utakmicu pogodio sam već u četvrtoj minuti, do poluvremena smo postigli još dva pogotka, tri pogotka smo postigli u nastavku, tako da smo stigli do visoke pobjede. Naša pobjeda bila je zaslužena. Drago mi je da smo se nakon lošeg dana u Goraždu i za nas visokog poraza 1:4, brzo vratili u pobjedama“.

   -Krenulo vas je i pred protivničkim golom, jesenas GOŠK-u baš nije išlo, zašto?

   -U drugoj polusezoni sam zabio četiri pogotka u prvoj jedan. Teško je objasniti naše igre prošle, teško smo stvarali prilike, a još teže postizali pogotke, lopta jednostavno nije htjela u gol. Ja sam recimo četiri puta pogodio okvir gola, a samo jednom mrežu. Ne znam, teško je objasniti kako smo u prvom dijelu sezone postizali malo pogodaka, srećom malo smo i primali, pa je bar u tom pogledu naš učinak bio koliko toliko pristojan. Proljeće je već druga priča, mislim da smo najuspješniji poslije Posušja.

   -Kapetan sa 20 godina, slušaju li suigrači?

   -Slušaju. Iskreno i sam bio iznenađen kada su mi dali vrpcu, mislio sam to je privremeno, međutim nitko ništa ne govori, pa sam se vremenom navikao. A suigrači znate kako je – ako se trudiš, boriš, zalažeš, suigrači to cijene, bez obzira na godine. To je manje svima nama najvažnije.

   -Iduće sezona, GOŠK ili?

   -Vidjet ćemo kad završi prvenstvo. Idemo sad u Orašje, pa nam onda u zadnjem kolu, dolazi Rudar, imam i obveze u reprezentaciji. Nije još kraj sezone. Što se tiče statusa, bliže sam odlasku nego ostanku. Tako je sada stanje, ali o svemu ću odlučiti u razgovoru s upravom kluba“, zaključuje igrač za kojega nogometni znalci tvrde da mu predstoji velika nogometna karijera.

Tekst i foto: D. Musa

 

{gallery}2021/5/savic{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...