Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Uhićen maloljetnik iz Bileće zbog prijetnji terorističkim napadom na srednju školu u Trebinju

Uhićen maloljetnik iz Bileće zbog prijetnji terorističkim napadom na srednju školu u Trebinju

by | 15. ožujka 2024. 18:31 | Vijesti

Maloljetnik iz Bileće sinoć je lišen slobode zbog sumnje kako je počinio kazneno djelo “Terorizam”.

Prema navodima načelnika Policijske uprave Trebinje, Siniše Lakete, policijski službenici došli su do operativnih saznanja da jedna ili više osoba priprema teroristički akt na jednu srednju školu u Trebinju.

– Odmah po saznanju, obaviješteno je posebno Odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog kriminaliteta i najtežeg oblika gospodarskog kriminaliteta pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do osobe iz Bileće za koje se sumnjiči da je počinilo navedeno krivično djelo. Pretresom stana i prostorija pronađeni su svi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u izvršenje navedenog kaznenog djela. – rekao je Laketa na press konferenciji.

Prema informacijama koje su se pojavile u medijima, uhićeni je putem društvenih mreža prijetio pokoljem u jednoj srednjoj školi. Brojni roditelji zbog toga svoju djecu jutros nisu poslali u vrtiće i škole. Laketa je poručio kako nema mjesta panici i da sigurnost nije bila dovedena u pitanje, ali je pozvao roditelje da više vode računa kada je u pitanju pristup djece društvenim mrežama.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...