Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Udruga “Plus Ultra” nudi besplatnu obuku programiranja za srednjoškolce

Udruga “Plus Ultra” nudi besplatnu obuku programiranja za srednjoškolce

by | 29. kolovoza 2023. 12:01 | Aktualno, Vijesti

Udruga za razvoj i podršku mladih “Plus Ultra” iz Sarajeva provodi projekt pod nazivom „Škola programiranja Plus Ultra“ za obuku srednjoškolaca osnovama programiranja.

“Naša misija je osnaživanje mladih kroz pružanje prilika za dodatno usavršavanje i razvoj neformalnih vještina i kompetencija potrebnih za aktivno sudjelovanje u društvu. Želja nam je stvoriti okružje koje potiče rast i u kojem je potencijal mladih u potpunosti iskorišten i prepoznat, te u kojem mladi aktivno sudjeluju u razvoju društva.”, navode iz udruge.

Dosad je udruga “Plus Ultra” uspješno održala tri edicije Škole programiranja na razini BiH s preko 800 prijava zainteresiranih srednjoškolaca. Ove godine su odlučili pružiti priliku mladima iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore za pohađanjem ove škole.

“Smatramo da je programiranje, kao i sam IT sektor, veoma perspektivno na našem tržištu i da se mladi trebaju obučavati u toj oblasti. Čitav program je potpuno besplatan i održava se online.”, istaknuli su.

Svi zaineteresirani mogu se prijaviti do 9. rujna, a više informacija o ovom programu možete naći putem linka

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...