Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Učenici OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini mogu pratiti nastavu putem online stranica škole

Učenici OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini mogu pratiti nastavu putem online stranica škole

by | 16. ožujka 2020. 9:34 | Vijesti

Ravnateljica Osnovne škole Vladimira Pavlovića uputila je dopis učenicima i roditeljima. U dopisu se navodi:

“Poštovani roditelji i naši učenici,

pred nama je razdoblje u kojem će naša djeca moći pratiti nastavu putem online stranice škole. Vjerujem da ćete imati strpljenja i razumijevanja u ovoj nesvakidašnjoj situaciji, te Vas molim da ne budete pod pritiskom i pomislite kako morate zamijeniti učitelja. Aktivnosti koje će učitelji zadati učenicima su napravljene tako da će moći samostalno obavljati. Učenici će svoje nejasnoće i upite slati svojim učiteljima na zadani mail. Učenicima ne zadajemo nerješive obveze i ne tražimo da moraju ako ne mogu.

Ovaj oblik komunikacije ne znači isključivo online nastavu, te djeca zato ne trebaju stalno boraviti za računalom ili pak mobitelom jer za ovakav oblik nastavne komunikacije nije potrebno računalo, sve se može pratiti s mobitela. Stoga Vas molim da svojoj djeci pomognete napraviti dnevni raspored kako bi Vaše dijete imalo pravilan oblik organizacije rada.

Budite blagi prema svojoj djeci, oni su sposobni sve ovo prihvatiti i ne sumnjamo da će nas zadiviti svojom sposobnošću prilagodbe ovoj situaciji.

Učenici predmetne nastave (od 6.do 9.razreda) od ponedjeljka tj. danas će moći pratiti online nastavu iz svoga doma putem web stranice .
Učenici razredne nastave će moći pratiti putem viber grupe koju su napravile njihove učiteljice.

Naputak za učenike:
Učenici predmetne nastave kliknite na internetu , na stranicu Škole
www.osvpc.ba, te pronađite kutak za učenike.

U kutku za učenike se nalazi online nastava podjeljena po razredima od 6. do 9. razreda.

Klikom na svoj razred dobit ćete prikaz svih predmeta, a klikom na određeni predmet ući ćete na određenu lekciju. Pozorno pratite upute i postupak rada.

Raspored predmeta za online nastavu je postavljen na stranicu Škole, za sve razrede bez naglaska na odjele. Nastavni materijal će biti postavljen svakog dana prateći raspored sati po razredima.

Sve nejasnoće i upite u svezi zadanog nastavnog sadržaja, učenici će slati putem maila napisanog na stranici škole za svaki razred.

Mail za 6. razrede glasi; [email protected]
Mail za 7. razrede glasi; [email protected]
Mail za 8. razrede glasi; osvp8razredi@gmail,com
Mail za 9. razrede glasi; [email protected].

Tako će učenici putem maila imati online podršku naznačenu na web stranici.
Za pojedine predmetne lekcije obrade, bit će postavljen video link.

Prvi dani će biti pomalo neobični dok ne usavršimo tehnologiju međusobne komunikacije. Za sve nas ovo je nova situacija, za koju smo se vrlo kratko spremali.

Svaki će učitelj organizirati i prezentirati svoj predmet na način kako to najbolje zna uovim okolnostima, te dati upute učenicima kako bi mogli lekcije učiti iz svojih udžbenika.

Ovakav način rada isključivo ide na povjerenje učenika,te da će ozbiljno pristupiti i odgovorno odraditi ono što bude potrebno.

Naposljetku, ovo je proces učenja za sve nas.
Kako dani budu odmicali, bit će nam svima jasnije i ugodnije, koliko to može biti u ovakvoj situaciji.

Pozdrav i svako dobro!”

Ravnateljica: Blaženka Obradović

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...