Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Ublažavanje mjera zabrane promptno ne otvara radnje jer dio vlasnika čekao obrtnike

Ublažavanje mjera zabrane promptno ne otvara radnje jer dio vlasnika čekao obrtnike

by | 14. svibnja 2020. 15:57 | Vijesti

   Ublažavanje mjera zabrane automatski ne znači otvaranje svih uslužnih radni i obrta. O tome svjedoči primjer Zlatka Kovača, vlasnika tiskare „Kolor“ iz Čapljine. Zlatka smo zatekli na ljestvama u poslu uređivanja jednog od uslužnih prostora:

   „Maločas sam završio jednu radnju sada je druga na redu. Poslije stanke od dva mjeseca i vanjski dio prostora – reklama i ostalo, traže osvježenje. Prema odredbama počeo sam raditi u ponedjeljak, imam dosta poziva, nastojim udovoljiti zahtjevima mušterija“.

   Uglavnom u Čapljini je najveći dio uslužnih radnji i obrta odmah otvoren, međutim dio se još šminka za start poslije dva mjeseca. Na upit kako proveo dvomjesečno razdoblje u svojevrsnoj karanteni, gospodin Kovač, kaže:

   „Bile je posla u kući i oko kuće. Sve ono što sam nekada planirao pa nisam stizao, sada sam obavio, od čišćenja oko kuće do farbanja ograda, čuvao unučad… Brzo je prošlo. Imam mali plastenik oko kojega je angažirana žena, tako da nam nije bilo dosadno.

   Čapljina, dakle, kraj tjedna koji je počeo i nastavio se ublažavanjem mjera zabrane, dočekuje u užurbanom ozračju kada su poslodavci u pitanju, dok su gosti, kupci i mušterije osim u frizerajima, dojam je suzdržani.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...