Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Zvirovićima upriličena sveta misa i druženje za štićenike staračkog doma Domanovići i ratne izbjeglice iz Ukrajine

U Zvirovićima upriličena sveta misa i druženje za štićenike staračkog doma Domanovići i ratne izbjeglice iz Ukrajine

by | 10. ožujka 2024. 9:47 | Aktualno, Vijesti

U humanitarnoj zajednici, pod nazivom “Horizonti mira ” u Zvirovićima, humanitarno djeluju dvije talijanske organizacije, “Regina della Pace” i “Nuovi Orizzonti”.

U subotu 9. ožujka  ugostili su štićenike “Doma za stare i iznemogle osobe Domanovići “, a nakon dočeka gostiju uslijedila je sveta misa u zajednici kojoj su nazočili 10-11 štićenika  spomenutog doma za stare i iznemogle osobe, zatim ratne izbjeglice iz Ukrajine, njih 18 kao i volonteri spomenutih Udruga iz Italije.
Misno slavlje je predvodio don Ivan Puljić župnik u župi Gorica -Struge uz koncelebraciju don. Tonina Cattalone iz Italije. Nakon Sv.mise priređen je ručak u lagodnom ozračju i obiteljskoj atmosferi, a poslije ručka nastavljeno je druženje uz hrvatsku i talijansku duhovnu glazbu.

Svi nazočni su iskazali ugodno zadovoljstvo ovim  druženjem uz želju da se u skoroj budućnosti ponovi na Domanovićima ili u Zvirovićima.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...