Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Zvirovićima održana manifestacija „U spomen na hrvatske vitezove“

U Zvirovićima održana manifestacija „U spomen na hrvatske vitezove“

by | 8. studenoga 2018. 15:12 | Vijesti

Manifestacijom „U spomen na hrvatske vitezove“ u Zvirovićima, su se kako je u pozivu naglašeno, prisjetili „svih onih koji su nas zadužili svojom žrtvom“. Valja reći da je manifestacija održana na 26-tu godišnjicu pogibije brigadira Božana Šimovića.
Program je počeo polaganjem vijenaca, cvijeća i paljenjem svijeća ispod Spomen obilježja u središtu naselja. Uz zvuke mirozova, vijence su položila izaslanstva – Hrvatskog narodnog sabora, Općina Čapljina i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruga Postrojba za posebne namjene Ludvig Pavlović, Izaslanstvo općine Čitluk i udruge proistekle iz Domovinskog rata iz te općine, Izaslanstvo općine Stolac i udruge proistekle iz Domovinskog rata iz te općine, strane nevladine udruge Regina de la Pace i Nuovi horizonti, sa sjedištem u Zvirovićima, Mjesne zajednice Zvirovići i Prćavci, Osnovna škola Vladimira Pavlovića, područna škola Zvirovići i Prćavci, te Ministartvo obrane i Oružane snage BiH.
U nastavku program cvijeće na grob brigadira Božana Šimovića uz kratku molitvu, položili su članovi njegove obitelji i bliski prijatelji. Program je potom preselio u crkvu sv. Ane, gdje je služena misa za poginule. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je don Ivan Štironja, župnik Studenaca kojima pripada i naselje Zvirovići u čapljinskoj općini. Misno slavlje duhovnim pjesmama uveličala je klapa „Trebižat“. Posjet manifestaciji u cjelini bio je iznadprosječan čemu je svakako doprinio i krasan jesenski dan. Nakon svete mise na platou ispred crkve, nastavljeno je druženje. Bila je to prilika da se evociraju uspomene, vide poznanici i bliski prijatelji, jednom riječju da se živi kroz razgovor prisjete i onih koji nisu s njima – poginulih ili umrlih branitelja.
Manifestaciju „U spomen na hrvatske vitezove“ organizirali su – mjesna zajednica Zvirovići, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina, Općina Čapljina i ured načelnika dr. Smiljana Vidića.

{gallery}2018/zvirovicibozan{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...