Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Zvirovićima komemoracijskim skupom obilježena 29. obljetnica pogibije brigadira Božana Šimovića.

U Zvirovićima komemoracijskim skupom obilježena 29. obljetnica pogibije brigadira Božana Šimovića.

by | 8. studenoga 2021. 15:42 | Vijesti

8. studenog 1992. godine braneći rodnu grudu poginuo je brigadir Božan Šimović. Tim povodom i ove godine u Zvirovićima je održan komemoracijski skup „U spomen na hrvatske vitezove“.
Podno spomen križa i na grob brigadira Božana Šimovića položeni su vijenci i upaljene su svijeće. A potom je održan prigodni komemoracijski skup na kojem se okupljenima obratio gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić.
Misu zadušnicu za Božana Šimovića te za još 9 njegovih suboraca iz mjesne župe i 77 žrtava Drugog svjetskog rata i poraća iz Zvirovića i Prćavaca služio je župnik Ivan Perić.
Legenda Domovinskog rata Božan Šimović, utemeljio je i do pogibije zapovijedao Postrojbom za posebne namjene Ludvig Pavlović. Bila je to elitna postrojba HVO, sudjelovala je u svim ključnim oslobodilačkim bitkama u Domovinskom ratu.

{mp3}zvirovicibozan{/mp3}

{gallery}2021/Bozan_Simovic{/gallery}

 

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...