Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Zvirovićima komemoracijskim skupom obilježena 29. obljetnica pogibije brigadira Božana Šimovića.

U Zvirovićima komemoracijskim skupom obilježena 29. obljetnica pogibije brigadira Božana Šimovića.

by | 8. studenoga 2021. 15:42 | Vijesti

8. studenog 1992. godine braneći rodnu grudu poginuo je brigadir Božan Šimović. Tim povodom i ove godine u Zvirovićima je održan komemoracijski skup „U spomen na hrvatske vitezove“.
Podno spomen križa i na grob brigadira Božana Šimovića položeni su vijenci i upaljene su svijeće. A potom je održan prigodni komemoracijski skup na kojem se okupljenima obratio gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić.
Misu zadušnicu za Božana Šimovića te za još 9 njegovih suboraca iz mjesne župe i 77 žrtava Drugog svjetskog rata i poraća iz Zvirovića i Prćavaca služio je župnik Ivan Perić.
Legenda Domovinskog rata Božan Šimović, utemeljio je i do pogibije zapovijedao Postrojbom za posebne namjene Ludvig Pavlović. Bila je to elitna postrojba HVO, sudjelovala je u svim ključnim oslobodilačkim bitkama u Domovinskom ratu.

{mp3}zvirovicibozan{/mp3}

{gallery}2021/Bozan_Simovic{/gallery}

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...