Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Zvirovićima kod Čapljine na površini od 10,6 hektara niče poslovna zona

U Zvirovićima kod Čapljine na površini od 10,6 hektara niče poslovna zona

by | 21. rujna 2018. 13:29 | Vijesti

Nedaleko od silaska s autoceste, na koridoru 5 c, u Zvirovićima na površini od 10,6 hektara, odnosno preko stotinu duluma, uređuje se poslovna zona. Poslovna zona će biti smještena na krajnjem sjeverozapadu čapljinske općini, uz regionalnu prometnicu koja vodi prema Tromeđi, odnosno magistralnoj cesti M – 120, Ljubuški – Mostar. Buduća poslovna zona u blizini je turistički propulzivnih Miletine, Međugorja i Bijakovića, ali i poslovne zone Tromeđa u čitlučkoj općini, koja može poslužiti kao primjer uspješnog ulaganja.
Na prostoru buduće poslovne zone koja niče u ljutom hercegovačkom kršu, čiji su sinonimi kamen, drača i smreka, trenutačno se obavljaju poslovi ravnanja i niveliranja terena. Uređenje poslovne zone financira općina Čapljina, a projekt je zanimljiv iz razloga što je projektom predviđeno i infrastrukturno uređenje.
Pored ostalog, rubom cijele zone radit će se prometnica s dva kolnička traka, širine od po 3,5 metra. Uz tu svojevrsnu žilu kucavicu buduće poslovne zone, s obje strane predviđen je zeleni pojas širine 1,7 metara, te pješačka staza širine 1,9 metara. U sklopu uređenja radit će se i kanalizacijski sustav za oborinske i fekalne vode, te trafo stanica, kojom će se riješiti stabilno napajanje električnom energijom. Projektom je predviđena i gradnja telekomunikacijske infrastrukture, od telefona do interneta…
Radovi na uređenju buduće poslovne zone počeli su u kolovozu. Po završetku poslova na infrastrukturnom uređenju, parcele za gradnju budućih poslovnih objekata, bit će ponuđene na javnom natječaju.

{gallery}2018/poslovnazona{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!