Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U vojarni obilježena obljetnica pogibije Božana Šimovića

U vojarni obilježena obljetnica pogibije Božana Šimovića

by | 6. studenoga 2023. 12:39 | Aktualno, Vijesti

Povodom obljetnice pogibije Božana Šimovića, zapovjednika Postrojbe za posebne namjene “Ludvig Pavlović”, u čapljinskoj vojarni koja nosi njegovo ime održana je sveta misa, te položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja.
Vijence su položili članovi Božanove obitelji, izaslanstvo grada Čapljina predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem, udruge proistekle iz Domovinskog rata, predstavnici PPN “Ludvig Pavlović” i predstavnici Oružanih snaga BiH.
Nakon polaganja vijenaca svetu misu u kapelici predvodio je vojni kapelan don Tomislav Rajič.
Božan Šimović bio je prvi zapovjednik Postrojbe za posebne namjene “Ludvig Pavlović”. Poginuo je 8. studenog 1992., predvodeći svoje vojnike na Hodovskoj visoravni u borbi sa srpsko-crnogorskim agresorom naletjevši na minu tijekom operacije Bura.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...