Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U vlaku koji je iskočio iz tračnica većina putnika iz Čapljine

U vlaku koji je iskočio iz tračnica većina putnika iz Čapljine

by | 4. prosinca 2017. 13:38 | Vijesti

Neopisivu sreću imalo je 26 putnika i članovi osoblja BH vlaka na relaciji Sarajevo-Čapljina. Vlak koji je izletio iz tračnica zbog udara u stijenu koja je pala na prugu zaustavio se u posljednji trenutak prije nego bi otklizao u nabujalu Neretvu. S obzirom da se nesreća dogodila u večernjim satima našto iza 19 sati, kada je već bio mrak, o posljedicama nesreće da je vlak upao u Neretvu bolje je i ne razmišljati.

Čapljinski vatrogasci i djelatnici hitne pomoći prvi su bili na terenu. U trenutku nesreće u vlaku je bilo 26 putnika većinom iz Čapljine, od kojih nitko nije teže ozlijeđen. U nesreći je ozlijeđen strojovođa, inicijala B.Š., također Čapljinac koji je upućen na liječenje u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, na svu sreću nalazi se van životne opasnosti.


Podsjećamo brzi putnički vlak na relaciji Sarajevo-Čapljina iskočio je iz tračnica prilikom nailaska na odron u Šurmancima, u nedjelju u 19.05 minuta. Tom prilikom vlak je gurao stijenu ispred sebe i oštetio je kolosijek u dužini od preko 150 metara, lokomotiva na vlaku se otkačila od garniture iskočila i prevrnula se na bok uz samu Neretvu. Na suhom je zadržalo nekoliko vrba, što je pravo čudo s obzirom da se ne radi o naručito velikim stablima, koja su zadržala više tona težak stroj. Prvi vagon od garniture je iskočio na lokalnu cestu a od propadanja u Neretvu dijelilo ga je par centimetara.

{gallery}2017/galerija/vlak_nesreca_surmanci{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...