Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U vlaku koji je iskočio iz tračnica većina putnika iz Čapljine

U vlaku koji je iskočio iz tračnica većina putnika iz Čapljine

by | 4. prosinca 2017. 13:38 | Vijesti

Neopisivu sreću imalo je 26 putnika i članovi osoblja BH vlaka na relaciji Sarajevo-Čapljina. Vlak koji je izletio iz tračnica zbog udara u stijenu koja je pala na prugu zaustavio se u posljednji trenutak prije nego bi otklizao u nabujalu Neretvu. S obzirom da se nesreća dogodila u večernjim satima našto iza 19 sati, kada je već bio mrak, o posljedicama nesreće da je vlak upao u Neretvu bolje je i ne razmišljati.

Čapljinski vatrogasci i djelatnici hitne pomoći prvi su bili na terenu. U trenutku nesreće u vlaku je bilo 26 putnika većinom iz Čapljine, od kojih nitko nije teže ozlijeđen. U nesreći je ozlijeđen strojovođa, inicijala B.Š., također Čapljinac koji je upućen na liječenje u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, na svu sreću nalazi se van životne opasnosti.


Podsjećamo brzi putnički vlak na relaciji Sarajevo-Čapljina iskočio je iz tračnica prilikom nailaska na odron u Šurmancima, u nedjelju u 19.05 minuta. Tom prilikom vlak je gurao stijenu ispred sebe i oštetio je kolosijek u dužini od preko 150 metara, lokomotiva na vlaku se otkačila od garniture iskočila i prevrnula se na bok uz samu Neretvu. Na suhom je zadržalo nekoliko vrba, što je pravo čudo s obzirom da se ne radi o naručito velikim stablima, koja su zadržala više tona težak stroj. Prvi vagon od garniture je iskočio na lokalnu cestu a od propadanja u Neretvu dijelilo ga je par centimetara.

{gallery}2017/galerija/vlak_nesreca_surmanci{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!