Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U utorak koncert Tatjane Romanić i Milice Pap u Čapljini

U utorak koncert Tatjane Romanić i Milice Pap u Čapljini

by | 2. svibnja 2024. 16:30 | Aktualno, Vijesti

 U crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini  u utorak 14. svibnja 2024. godine  s početkom u 19 sati održat će se koncert na klaviru i violini. Na klaviru će nastupiti Milica Pap a na violini će se nastupiti Tatjana Romanić.

Tatjana Romanić (viola/violina) rođena je u Sarajevu u obitelji glazbenika. Sa šest godina počinje učiti violinu u Osnovnoj glazbenoj školi u Sarajevu, klasa Bašica Ivo,prof. Nakon završene Osnovne glazbene škole upisuje Srednju glazbenu školu u Sarajevu, klasa prof. Sagrestano Dino i prof. Hrvoje Tisler.

U rujnu 1992. g. započinje redovan studij na Glazbenoj akademiji u Gracu, klasa red. prof. H. Auersperg (Hochschule fuer Musik und darstellende Kunst Graz), gdje redovno studira do 1996.g., kada prelazi u Beč u klasu prof. R. Kuechela, a nakon toga u klasu prof. B. Kuschnira i M. Vinokurova. Vraća se 1999. g. u Sarajevo, gdje upisuje studij viole na Glazbenoj akademiji u Sarajevu, klasa red. prof. Radoslava Medle iz čije klase dvije godine kasnije prelazi u klasu red. prof. Kamhi Davida, gdje nakon diplomskog upisuje i 2006.g. završava postdiplomski studij.

Tijekom školovanja osvaja brojne prve i druge nagrade na natjecanjima bivše SFRJ i BiH. Članica je brojnih kamernih sastava, orkestara i nastupa kao solista. Sudjelovala je na brojnim seminarima i majstorskim tečajevima, od kojih treba istaći tečaj Majstorske klase J. Bashmeta 2003.g., Siena, Italija. Obišla je zemlje od Amerike do Kine nastupajući kao solista i članica kamernih ansambala i orkestara. Od 1999. do 2001.g. je bila član Sarajevske filharmonije, a potom radi kao prof. violine od 2005. do 2018.g. u Srednjoj glazbenoj školi u Sarajevu. Asistirala je red. prof. D. Mihailoviću na Glazbenoj akademiji u Istočnom Sarajevu od 2007. do 2009.godine, a od 2010. do 2016.g. bila je asistent i Viši asistent na Glazbenoj akademiji u Sarajevu.

Trenutno je na Masteru iz violine na Glazbenoj akademiji u Istočnom Sarajevu u klasi red.prof. Vladimira Markovića. Od 2018.g, je na funkciji direktorice Srednje glazbene škole Sarajevo.

Milica Pap (klavir) je rođena u Sarajevu, u obitelji glazbenika, gdje je završila niže i srednje glazbeno obrazovanje u klasama prof. Faride Mušanović i prof. Angeline Pap. Redovne studije nastavlja 1991. g., na Fakultetu glazbene umjetnosti u Beogradu, u klasi prof. Zorice D. Stošić, gdje je i magistrirala.

Dobitnik je brojnih nagrada za vrijeme studija i laureat raznih natjecanja. Milica se usavršavala kod renomiranih pijanista i pedagoga: A. Valdma, N. LJ. Starkman, S. Bogino, S. Dorensky, L. Istvan, Y. Kot, R. Kehrer, L. Pogorelich, itd. Koncertirala je širom Europe, Maroka i Rusije. Specijalističke studije klavira/fuge/kompozicije/harmonije/polifonije završava u Luksemburgu, 2003/2004. g. Pedagoški rad započinje u Glazbenoj školi “Mokranjac” u Beogradu 1995. godine.

Ulaz na koncert je slobodan.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...