Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Umjetničkoj galeriji u Čapljini otvorena izložba Zlatka Šulentića

U Umjetničkoj galeriji u Čapljini otvorena izložba Zlatka Šulentića

by | 14. travnja 2019. 12:09 | Vijesti

Izložba Zlatka Šulentića, barda hrvatske likovnosti, kako ga likovni znalci zovu, pod nazivom „Izložba o Uskrsu 2019.“, postavljena je u Umjetničkoj galeriji u Čapljini. Šulentića i izložbeni postav, predstavila je Biserka Rauter Plančić, ravnateljica Moderne galerije iz Zagreba.

Izloženi opus Zlatka Šulentića u čapljinskoj Umjetničkoj galeriji sastoji se od 28 dijela iz različitih faza njegovog stvaralaštva i 14 sakralnih motiva. Među izloženim radovima je i Šuletnićevo remek djelo „Čovjek s crvenom bradom“ iz 1916., mitska slika hrvatskog ekspresionizma, te slike „Plješevički vinogradi“ iz 1966. i „Silba“ iz 1918. godine itd.
Pred većim brojem poklonika umjetnosti, izložbeni postav otvorila je Biserka Rauter Plančić, ravnateljica Moderne galerije iz Zagreba. U zabavnom dijelu programa nastupila je klapa „Trebižat“ iz Trebižata. Dok je program vodio Boro Matić, glumac dubrovačkog kazališta Marina Držića. Postav Zlatka Šulentića „Izložba o Uskrsu 2019.“, u Umjetničkoj galeriji Založbe kralja Tomislava, koja je organizator, ostaje otvoren do 11. svibnja.

{gallery}2019/sulentic14419{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...