Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Trebižatu: Održan međunarodni susret klapa

U Trebižatu: Održan međunarodni susret klapa

by | 11. kolovoza 2021. 15:54 | Vijesti

   U Trebižatu je održan tradicionalni međunarodni Susret klapa. Bez obzira što je njegovo 14-to izdanje omela kratkotrajna ljetna kiša ipak su uspjele nastupiti sve klape. Kiša je došla moglo bi se reći niotkuda, poslije vrelog ljetnog dana i program razdvojila uvjetno rečeno na dva dijela, prvi je održan na uobičajenoj ljetnoj pozornici, a drugi dio u dvorani Doma kulture. Vrijedi izdvojiti podatak da promjena ambijenta nije zbunila veći dio publike koja se za izvođačima uputila u dvoranu, gdje je koncert nastavljen. Uz to publika je zdušno podržala a kapella pjevanje – bez pratnje glazbala, tako da je Susret klapa u Trebižetu, završen zajedničkim nastupom sudionika uz burno odobravanje ljubitelja klapske pjesme.

   Na 14-om susretu klapa u Trebižetu nastupile su klape „Trebižat“ iz Trebižata, zatim „Izvor“ iz Studenaca – Ljubuški, klapa „Ajmo ća“ iz Čapljine, „Assa Voce“ iz Podgorice, u Crnoj Gori, klapa „Na uvo“ iz Komina, pa klape „Mir“ iz Međugorja, „Bratovština“ Gorica – Sovići kod Gruda, te klape „Alata“ iz Podgorice u Crnoj Gori i po šesti puta na ovoj manifestaciji klapa „Cambi“ iz Kaštel Kambelovca u Republici Hrvatskoj.

   Domaćin susreta klapa bilo je HKUD „Seljačka sloga“ iz Trebižata, a pokrovitelj grad Čapljina. Program je vodila Ana Miletić (dmu)

{gallery}2021/8/trebizat{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...