Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Svjetsko juniorsko prvenstvo boćara: Boje BiH brani trojac Ćorluka, Galić i Soldo

Svjetsko juniorsko prvenstvo boćara: Boje BiH brani trojac Ćorluka, Galić i Soldo

by | 26. rujna 2019. 12:13 | Vijesti

   U talijanskom Alassiu izvlačenjem parova, sinoć je započelo Svjetsko juniorsko prvenstvo. Boje Bosne i Hercegovine brane trojica boćara – Mate Ćorluka, trenutačno član hrvatskog prvoligaša BK Metkovića, zatim Jakov Galić, član drugoligaša Svetog Stipana iz Sovića-Gorice i Ante Soldo mladi boćar Širokog. Soldi će to biti prvi nastup na velikoj sceni, dok Galić ima nešto više iskustva. Najviše se očekuje od Mate Ćorluke koji već desetak godina nastupa na kadetskim i juniorskim prvenstvima svijeta. Mladi Ćorluka je na velikim svjetskim smotrama mladih natječe od 12-te godine, a već je osvajao medalje. Imajući to na umu, Ćorluka je glavni adut ove mlade za eventualne medalje.

   Valja reći da je Alassio bh. boćarima ostao u lijepom sjećanju kao domaćin prošlogodišnjeg Europskog prvenstva. Podsjećamo, nakon suše od nekoliko sezona, bez medalje, Ivan Galić je u tom talijanskom gradu lani osvojio brončanu medalju. Zahvaljujući osvojenom medalji Galić je dobio i plaketu olimpijskog Komiteta BiH za 2018. godinu. Krećući na put Mate Grubišić, izbornik reprezentacije, bio je škrt na riječima.

   „Najvažnije je da smo osigurali sredstva za nastup reprezentacije, e sada koliko ćemo postići drugo je pitanje. Mislim da je vrlo važno održati kontinuitet nastupa na velikim europskim i svjetskim natjecanjima, a s nastupima doći će i rezultati”, kazao je Grubišić.

   Uglavnom, bosanskohercegovačka vrsta u Alassio je otputovala bez rezultatske presije. Sve što se postigne doprinijet će stabilizaciji prilika u ovom malom, ali poslovično uspješnom sportu.

 

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!