Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U sustavu krava – tele odobreno 28 poticaja za hranidbu i uzgoj goveda

U sustavu krava – tele odobreno 28 poticaja za hranidbu i uzgoj goveda

by | 21. siječnja 2022. 12:57 | Vijesti

Temeljem Odluke o odobravanju isplate novčanih potpora klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane potpore u animalnoj proizvodnji odnosno poticaja u hranidbi i uzgoju goveda u sustavu krava – tele – potporu je dobilo 28 subjekata. Uz stočare iz Stoca, potporu su dobili još stočari s područja grada Mostara, Jablanice, Prozor-Rame i Konjica.  

Kad je riječ o subjektima iz Stoca, potporu su ostvarili: Drijen, Poljoprivredno gazdinstvo Era, stočarstvo Danguba i Sane te uzgoj goveda Košćela, Pješivac kula Stolac. Iznos poticaja se kretao od 1320 KM do 3520,00 KM.

Kada su u pitanju stočari, potporu su dobili Ivan Marić, Ante Raguž, Mario Raguž, Nikola Raguž i Rasim Zilić, svi s područja Stoca.  Novčane potpore su se kretale od 1320 KM do 1584 KM.

S područja grada Čapljine, te općina Neum i Ravno nije ostvarena nijedna potpora.

Potpore su odobrene sukladno članku 11. Zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji članka 6. Naputka o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2021. godinu.

Sukladno Programu i Naputku obračun novčane potpore za Potporu hranidbe u uzgoju goveda u sustavu krava-tele, vezano za raspoloživa sredstva izvršen je u iznosu od 88,00 KM po kravi.

Za ostvarivanje potpore klijent treba biti upisan u Registar poljoprivrednih gospodarstava odnosno Registar klijenata. Inspekcijski nadzor obavljaju poljoprivredni inspektori resornog Ministarstva.

 

Prilikom preuzimanja teksta i/ili fotografija – navesti link na originalnu objavu. 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...