Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Gabeljani na startu protiv Željine lokomotive

Gabeljani na startu protiv Željine lokomotive

by | 19. srpnja 2018. 16:40 | Vijesti

   U subotu starta nogometno prvenstvo Bosne i Hercegovine u kojoj će Čapljina u GOŠK-u iz Gabele, imati svoga predstavnika. Nova sezona donosi jednu veliku novinu vezanu za sustav natjecanja. Naime, u predstojećoj sezoni igrat će se trokružno – ukupno 33 kola. Prvoplasirani će biti novi prvak, dok će iz Lige ispasti dva najslabije plasirana kluba. Dakle, u novoj sezoni neće biti ligaškog dijela, te Lige za prvaka i Lige za opstanak, kao u protekle dvije godine, nego će se prvi puta igrati trokružni sustav.

    GOŠK iz Gabele, nakon vrlo uspješne protekle sezone u kojoj je osvojio prvo mjesto u Ligi za opstanak, a po bodovnom učinku dijelio peto (!) mjesto, u novu sezonu startati s poprilično promjena u momčadi. Naime, klub je tijekom ljetne stanke napustilo deset igrača, a došla su sedmorica mlađih neafirmiranih. Što će oni pokazati ostaje da se vidi, tek iza Gabeljana je rezultatski uspješno razdoblje, koje traži potvrdu i u službenim utakmicama.

    Kao i prošle godine Premijer liga će imati 12 klubova. Parovi prvog kola, Gabela, GOŠK – Željezničar, subota u 17,30 uz tv prijenos. Istodobno će početi još dvije utakmice u Krupi na Vrbasu, Krupa – Čelik, te u Doboju kod Kaknja, Mladost – Zvijezda 09. U subotu od 20 sati u Tuzli će igrati Sloboda i Zrinjski. Dvije utakmice će se igrati u nedjelju, 22-og srpnja, a sastati će se, u Bijeljini, Radnik – Sarajevo, u 17,30 sati, te od 20,30 sati u Širokom Brijegu, Široki Brijeg i Tuzla City.

    Naslov prvaka brani Zrinjski, a novaci u ligi su Tuzla City iz Nogometni savez Federacije i Zvijezda 09, Nogometni savez Republike Srpske.

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...