Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Srednjoj školi Čapljina održan Dan otvorenih vrata

U Srednjoj školi Čapljina održan Dan otvorenih vrata

by | 5. svibnja 2023. 15:15 | Nekategorizirano, Vijesti

Srednja škola Čapljina organizirala je Dan otvorenih vrata. Povodom ovog događaja srednjoškolci su prezentirali učenicima devetih razreda osnovne škole svoje smjerove kako bi ih potaknuli da izaberu Srednju školu Čapljina.

Osnovnoškolci pri upisu u Srednju školu Čapljina mogu birati između mnogih trogodišnjih i četverogodišnjih zanimanja i to: kuhara, konobara, trgovaca, automehaničara, CNC operatera, računalnih i poljoprivrednih tehničara, ekonomije te gimnazije.

SŠ Čapljina se uslijed manjka broja djece i upisivanjem u velikog broja učenika u mostarske i metkovačke srednje škole bori s funkcionalnošću. To se najviše manifestira na profesore kojima zbog nedostatka radne norme prijeti gubitak posla. Stoga su Dani otvorenih vrata jedan od načina koji pomažu animirati učenike osnovnih škola na odabir Čapljine pri nastavku svog obrazovanja.

Više o Danu otvorenih vrata SŠ Čapljina poslušajte u našem tonskom prilogu.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...