Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U sklopu umjetničkog projekta “Skladatelji obljetničari” održat će se predavanje za učenike glazbene škole

U sklopu umjetničkog projekta “Skladatelji obljetničari” održat će se predavanje za učenike glazbene škole

by | 27. srpnja 2023. 11:40 | Aktualno, Vijesti

U sklopu 7. Međunarodnog seminara klasične glazbe ARDEA 2023, tijekom majstorske radionice za klavir, a unutar umjetničkog projekta „Skladatelji obljetničari”, bit će upriličeni predavanje i prezentacija te solistički recital pijanista i umjetnika Bartolomeja Stankovića i Ane Šostar.

Predavanje s prezentacijom o skladateljima obljetničarima, među kojima će se naći Dora Pejačević, Blagoje Bersa, Sergej Rahmanjinov, György Ligeti i Vojin Komadina, održat će pijanist Bartolomej Stanković, izvanredni profesor na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u Galeriji TAU u Centru za obrazovanje i kulturu „Akademija” Čapljina, u četvrtak, 27. srpnja, s početkom u 19:00 i 20:00 sati.

Već sljedećeg dana, u petak, 28. srpnja, u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini, s početkom u 20:00 sati, recital će održati mlada hrvatska umjetnica, studentica Franz Liszt akademije u Budimpešti, pijanistica Ana Šostar. Na programu će joj se naći monumentalna djela Dore Pejačević i Sergeja Vasiljeviča Rahmanjinova, skladatelja koji su svijet klasične glazbe zadužili svojim iznimnim doprinosom pijanističkoj solističkoj literaturi.

Ulaz na oba događaja je slobodan.

 

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...