Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Širokom Brijegu otvorena izložba crteža “Emotivci” autorice Jelene Grgić

U Širokom Brijegu otvorena izložba crteža “Emotivci” autorice Jelene Grgić

by | 10. kolovoza 2023. 10:55 | Aktualno, Vijesti

 U Galeriji Vrba u Širokom Brijegu u utorak je otvorena izložba crteža “Emotivci” Jelene Grgić iz Čapljine. 

Mlada autorica imala je priliku izložiti svoj rad kojim snažno djeluje na introspekciju čovjeka prikazujući osjećaje kroz autentični vizualni jezik, prikazom čak 640 minijatura sažetih u jedinstveno likovno djelo, koje su priopćili organizatori.

Izložba će biti otvorena do 20. kolovoza 2023. godine, pružajući priliku posjetiteljima da urone u svijet emocija i umjetničke izražajnosti.

Kroz projekt “Galerija Vrba 2023” raspisan je natječaj za izlaganje u Galeriji, na koji se prijavilo čak 29 autora iz cijelog svijeta. Stručni žiri odabrao je sedam autora, koji su uz kontinuiranu prezentaciju domaćih umjetnika dobili priliku izlaganja. Planom i programom vodi se briga o izložbama koje su namijenjene široj javnosti, od najmlađih i mladih koji čine značajan broj posjetitelja.

Ovo je sedma izložba u organizaciji Udruge Vrba u ovoj sezoni. U sklopu svojih djelovanja Udruga Vrba organizirala je niz događanja kao što su književne večeri i promocije knjiga, a od čega valja istaknuti organizaciju Međunarodne likovne kolonije.

Udruga djeluje zahvaljujući entuzijazmu i radu svojih članova, profesionalno obrazovanih umjetnika i prijatelja, volonterski su posvećeni stvaranju, promicanju i vrednovanju suvremene umjetnosti, doprinoseći tako kulturnom razvoju i afirmaciji.

U ovoj izložbenoj sezoni najavljena je izložba pod nazivom “The Family”, koju će prezentirati priznata poljska umjetnica Anna Andrzejewska, koja svojim umjetničkim izričajem donosi novu dimenziju likovnog svijeta. Izložba će se održati u galeriji Udruge Vrba s otvorenjem 23. kolovoza 2023. godine, smještena u samom centru grada Širokog Brijega.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...