Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Trener Sutjeske Nikola Rakojević oduševljen prijemom u Gabeli, a o nogometu u Crnoj Gori kaže: Mogu igrati najviše tri stranca, a dva mlada igrača bit će obveza“

Trener Sutjeske Nikola Rakojević oduševljen prijemom u Gabeli, a o nogometu u Crnoj Gori kaže: Mogu igrati najviše tri stranca, a dva mlada igrača bit će obveza“

by | 30. siječnja 2020. 16:26 | Vijesti

   U sad već proteklih 30. izdanja međunarodnog nogometnog turnira Memorijal „Andrije Ankovića“ u Gabeli samo je Hajduku u razdoblju od 2000-te do 2003-će, pošlo za nogom ono što je crnogorskom prvaku Sutjeski, tri puta uzastopno osvojiti turnir. Nikšićani su se tako izjednačili sa Dinamom i Sarajevom koji imaju po tri osvojena turnira, a ako ovako nastave brzo će ugroziti Zrinjski s pet, pa i Hajduk sa ukupno šest osvojenih trofeja. Sudeći po raspoloženju u taboru Sutjeske, neće biti iznenađenje ako iduće godine ponovo stignu braniti trofej. Jednostavno Nikšićani su oduševljeni prijemom o čemu Nikola Rakojević trener kaže:

   „Kad u ove godine napravite ovako dobre odnose s jednim klubom kao GOŠK, kad imate dobre odnose s ljudima koji vode GOŠK, imate dobre odnose s trenerima koji vode Nogometni klub GOŠK, onda vam je u svakom slučaju ugodno bez obzira na to jeste li ili niste prvi. U svakom slučaju je puno bolji i puno ljepše, kada smo osvojili turnir. Prema tome, mislim kad su u pitanju treneri koji vole reći da su penali lutrija, to prevladali. Pravo da vam kažem, ja nisam pristalica te teorije, penal se može dobro uvježbati, može se dobro utrenirati, samo je pitanje glave kako će se on izvesti“, ističe trener Rakojević, pa prelazeći na same utakmice nastavlja:

   „Imali smo dosta problema što se tiče prve utakmice protiv GOŠK-a, jer smo u dvadesetoj minuti ostali s igračem manje, ipak smo nekako uspjeli to završiti. Utakmica protiv Zrinjskog bila je dosta kvalitetna po teškom terenu, ali i zahtjevna, upravo zbog terena. Moj kolega Žižović i ja dali smo priliku svim raspoloživim igračima koje smo imali. Zadovoljni smo postignutim, prijem je i ovoga puta bio lijep, s pravim prijateljima neće se biti lako rastati“.

   Na opasku da je Sutjeska ostavila bolji dojam u prvoj utakmici s deset igrača nego u finalu s jedanaest, Rakojević kaže:

   „Kad imate takvu potrošnju u prvoj utakmici, onda nije ni čudo što se odrazilo na igru u drugoj utakmici. Ja sam pristalica jedne stvari kada je sport u pitanju, rezultat je broj jedan, uvijek bio“.

   Sutjeska nastavlja boravak u Hercegovini, o čemu trener Rakojević kaže:

   „Ostajemo tu, bit ćemo u Međugorju, imamo zakazane još tri utakmice protiv Čapljine, Igmana i Rudeša, četvrtog se vraćamo u Nikšić“.

   Na upit o sličnosti i razlikama između nogometa u BiH i Crnoj Gori, trener Rakojević, kaže:

    „Nekako je taj mentalitet sličan, ali ono što mi stalno pričamo to je budžet klubova, koliko čujem ovdašnji klubovi imaju veće budžete po tri, četiri milijuna maraka, to je tri četiri puta više od nas. Ti budžeti usmjeravaju klubove dokle će stići i na kraju i rezultati umnogome od toga zavise“.

   -Utisak je da Sutjeska trenutačno nema onako brojan i moćan igrački kadar kao na prethodna dva turnira?

   -Dojam je nešto za oči, znate kako na ovim prostorima se vrlo često mijenjaju igrači ili se vrte iz kluba u klub. Tako je već godinama u Crnoj Gori s obzirom da mi nemamo novac dovesti kvalitetnog skupog igrača, na kraju krajeva nama su i ruke donekle svezane jer je kod nas propis da možemo imati samo tri stranca, a plus toga mora igrati jedan mladi igrač svih devedeset minuta, a od osmog mjeseca morat će igrati dva mlada igrača po devedeset minuta. To će biti pokušaj davanja prilike mladim igračima iz Crne Gore da pokažu svoj potencijal, a da to bude i kvaliteta. Hoćemo li u tome uspjeti vidjet ćemo, ali kad su te neke stvari u pitanju onda teško možemo napraviti ekipu za nešto više i nešto dalje.

   – Mijenjaju se igrači u Crnoj Gori, u klubovima, Nikola Rakojević traje na klupi Sutjeske?

   -Znate kako, ham, mi jesmo napravili dobar rezultat u zadnje tri godine, osvojili smo kup i dva prvenstva, ali ja samo znam da me rezultat drži tu, znači bez obzira kako je bilo u prošlosti, sadašnjost se računa, i ako bude rezultata ja ću i dalje biti tu ako ne, zna se što mi slijedi.

D. Musa

{gallery}2020/200130sutjeska{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...