Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Izaslanstvo Međunarodne financijske korporacije (IFC) u Čapljini razgovaralo o projektu LIFE

Izaslanstvo Međunarodne financijske korporacije (IFC) u Čapljini razgovaralo o projektu LIFE

by | 7. ožujka 2018. 17:42 | Vijesti

   U radnom posjetu Čapljini boravilo je izaslanstvo Međunarodne financijske korporacije (IFC). Tijekom sastanka s dr. Smiljanom Vidićem načelnikom općine Čapljina i njegovim suradnicima, članovi izaslanstva razgovarali su o projektu LIFE. Riječ je o projektu privlačenja investicija i promicanju gospodarskog okruženja na lokalnoj razini, što ga provodi upravo Međunarodna financijska korporacija koja djeluje u sastavu Svjetske banke, u partnerstvu s Britanskim veleposlenstvom u Bosni i Hercegovini. Izaslanstvo Međunarodne financijske korporacijom, predvodila je Ruveida Aliefendić, menadžerica projekta LIFE.

    Govoreći o projektu dr. Smiljan Vidić je uz ostalo kazao: “Realizacijom ovoga projekta općina Čapljina napravit će iskorak u podizanju konkurentnosti svoga privatnog sektora čineći napore na daljem smanjenju troškova poslovanja, skraćivanju vremena potrebnog za pribavljanje dozvola i suglasnosti, dodatnom povećanju transparentnosti u radu općinskih tijela uprave, te još intenzivnije krenuti smjerom privlačenja investicija. Projektom standardiziramo procedure i uspostavljamo model suradnje s poslovnom zajednicom, u okviru kojega se pružaju mogućnosti intenzivnog razmatranja inicijativa gospodarstvenika i investitora”.

    Ruvejda Aliefendić, menadžerica projekta LIFE uz ostalo je rekla da, “Međunarodna financijska korporacija aktivno podupire proces provođenja regulatornih reformi u Bosni i Hercegovini već skoro deset godina. Projektom LIFE, u protekle dvije godine, uspješno su provedene reforme u 13 jedinica lokalne samouprave. Projektne aktivnosti u općini Čapljina, zajedno sa još sedam općina i gradova, obuhvaćene su trećim krugom implementacije i prema planiranoj dinamici trebale bi se realizirati do kraja ove godine.”

    Široj javnosti svakako je zanimljivo da se kroz projekt LIFE namjerava unaprijediti rad općinske Službe geodetskih i imovinsko-pravnih poslova, postupaka vezanih za izdavanje građevnih dozvola, gdje će se provoditi aktivnosti tzv. jednošalterskog sustava rada. U praksi to znači da investitor na jednom mjestu predaje zahtjev i osnovnu dokumentaciju u pogledu lokacije i samog projekta, dok nakon toga općinska administracija postupak provodi po ‘službenoj dužnosti’, te u ime podnositelja zahtjeva pribavlja suglasnosti različitih službi nadležnih za pojedine segmente postupka i na taj način značajno rasterećuje investitora.

    Uglavnom, općina Čapljina kroz projekt LIFE, namjerava učiniti značajan iskorak u provlačenju investitora i investicija. 

{gallery}2018/life_projekt_opcina{/gallery}

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...