Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U prostorijama humanitarne udruge Cvijet održan radno edukativni sastanak

U prostorijama humanitarne udruge Cvijet održan radno edukativni sastanak

by | 11. listopada 2017. 14:38 | Vijesti

U prostorijama humanitarne udruge Cvijet u utorak je održan treći radno edukativni sastanak na temu UN konvencija i prava osoba s invaliditetom u HNŽ-u.

Sastanku su nazočili Andrijana Suton, predsjednica humanitarne udruge Cvijet, Emir Krehić iz Berlin centra za integrativnu medijaciju – predstavništvo BiH i lider organizacije kolacije “Zajedno smo jači”  Ružičnjak Mostar čija je članica i humanitarna udruga Cvijet, a moderator sastanka je bila Jasna Rebac. 

Cilj ovog sastanka je bio upoznavanje članova udruge Cvijet, volontera i šire javnosti do kuda se došlo s konačnim prijedlogom teksta lokalnog plana akcije u oblasti invalidnosti.

Koalicija “Zajedno smo jači” već tri godine radi na izradi lokalnog  plana akcije u oblasti invalidnosti. 

Andrijana Suton, predsjednica humanitarne udruge Cvijet je istaknula da joj je izuzetno drago da su ovom sastanku nazočili i Snježana Grgić, savjetnica za obrazovanje i zdravstvo u općini Čapljina i Irena Bakalar- Bulum, pomoćnica načelnika za graditeljstvo i urbanizam. 

“Ono na što smo se mi posebno bazirali na sastanku i u ovom lokalnom planu je pristupačnost i osobna asistencija. Pri tom mislimo na asistente u nastavi, odnosno stručni kadar koji bi radio s djecom koji rade po prilagođenom planu i programu, a pri tome bi se puno olakšalo i samom djetetu i  nastavniku. Organizacije osoba s invaliditetom i članice koalicije “Zajedno smo jači” vjeruju kako će lokalni plan akcije u oblasti invalidnosti uskoro biti na dnevnom redu Vlade HNŽ-a “,kazala je Suton. 

Ciljna područja radno edukativnog sastanka bit će usmjerena na jačanje menadžmenta i članova odnosno pojedinaca u zagovaranju potrebe usvajanja lokalnog plana akcije u oblasti invalidnosti u HNŽ-u. 

Berlin centar za integrativnu medijaciju (CSSP) svojom medijacijskom ulogom i zajedničkom suradnjom sa koalicijom “Zajedno smo jači” ovim putem želi doprinjeti u uspostavljanju konkretnih pomaka na usvajanju konačnog teksta lokalnog plana akcije u oblasti invalidnosti kroz aktiviranje i poticanje angažmana svih organizacija članica koalicije. 

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...