Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U povodu blagdana Velike Gospe HKUD Luke gostovale u Bosanskoj Posavini

U povodu blagdana Velike Gospe HKUD Luke gostovale u Bosanskoj Posavini

by | 15. kolovoza 2018. 15:41 | Vijesti

HKUD “Luke” Čapljina – Višići, u povodu blagdana Velike Gospe nastupilo je u mjestu Koraće kod Bosnaskog Broda. Kako ističe Nikola Šutalo, član uprave, društvo se na smotri u Koraću predstavilo napjevima i igrama iz Hercegovine.

“Nastupili su ženska i muška izvorna pjevačka skupina, folklorna sekcija uz pratnju tamburaša, izvela je splet igara iz Hercegovine, a svi zajedno izveli su koreografiju “Svatovsko kolo”, kaže Šutalo.
Inače, na smotri je nastupilo jedanaest kulturno-umjetničkih društava iz BiH i Hrvatske. Iz HKUD “Luke” ističu da su nakon nastupa uslijedila tri poziva za gostovanje, dva već u rujnu. Pored toga s domaćinom HKUD “Tamburica” Koraće, dogovorena je dalja suradnja.

D. Musa

{gallery}2018/180815_LUKE{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...