Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U ponedjeljak u Kosači koncert “Noć udaraljki”

U ponedjeljak u Kosači koncert “Noć udaraljki”

by | 16. studenoga 2023. 12:08 | Aktualno, Vijesti

Nakon izuzetno uspješnog koncerta “Peća i vuk”, posvećenog najmlađoj publici, održanog prošlog mjeseca u punoj dvorani Hrvatskoga doma “Herceg Stjepan Kosača”, Simfonijski orkestar Mostar nastavlja svoje aktivnosti u lepršavim i plesnim ritmovima.
Koncert “Noć udaraljki” bit će održan u ponedjeljak, 20. studenog 2023. godine s početkom u 19:30 sati, također u Kosači.
Na programu će biti izvedena poznata baletna “Carmen svita”; za gudače i udaraljke Rodiona Shchedrina [Ščedrina], bazirana na genijalnim temama Bizetove [Bizeove] opere “Carmen”, te jedan od najljepših stavaka za marimbu i gudački orkestar. Skladatelj je Emmanuel Sejourne [Sežrne], a solist na marimbi je Dario Kos.

Skladbu domaćeg skladatelja Nebojše Jovana Živkovića”;Trio per uno per duo”; izvest će prof. mr. Davor Maraus i njegov asistent mr. Dario Kos. Orkestar predvodi maestro Ivan Hut iz Dubrovnika.
Uz prof. Davora Marausa i njegovog asistenta Darija Kosa, solisti na udaraljkama su i studenti: Tino Udović, Marino Repanić i Roko Radunić. Svih pet udaraljkaša zajedno čine ansambl “Pamas”. Moderator koncerta je Boris Čerkuč.

Pokrovitelj koncerta je Grad Mostar. Ulaznica po cijeni od 10 KM.

 

Propustili ste? Poslušajte!