Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U ponedjeljak u Kosači koncert “Noć udaraljki”

U ponedjeljak u Kosači koncert “Noć udaraljki”

by | 16. studenoga 2023. 12:08 | Aktualno, Vijesti

Nakon izuzetno uspješnog koncerta “Peća i vuk”, posvećenog najmlađoj publici, održanog prošlog mjeseca u punoj dvorani Hrvatskoga doma “Herceg Stjepan Kosača”, Simfonijski orkestar Mostar nastavlja svoje aktivnosti u lepršavim i plesnim ritmovima.
Koncert “Noć udaraljki” bit će održan u ponedjeljak, 20. studenog 2023. godine s početkom u 19:30 sati, također u Kosači.
Na programu će biti izvedena poznata baletna “Carmen svita”; za gudače i udaraljke Rodiona Shchedrina [Ščedrina], bazirana na genijalnim temama Bizetove [Bizeove] opere “Carmen”, te jedan od najljepših stavaka za marimbu i gudački orkestar. Skladatelj je Emmanuel Sejourne [Sežrne], a solist na marimbi je Dario Kos.

Skladbu domaćeg skladatelja Nebojše Jovana Živkovića”;Trio per uno per duo”; izvest će prof. mr. Davor Maraus i njegov asistent mr. Dario Kos. Orkestar predvodi maestro Ivan Hut iz Dubrovnika.
Uz prof. Davora Marausa i njegovog asistenta Darija Kosa, solisti na udaraljkama su i studenti: Tino Udović, Marino Repanić i Roko Radunić. Svih pet udaraljkaša zajedno čine ansambl “Pamas”. Moderator koncerta je Boris Čerkuč.

Pokrovitelj koncerta je Grad Mostar. Ulaznica po cijeni od 10 KM.

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...