Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U petak premijera filma ”Gavrilo i Ferdinand” u Čapljini

U petak premijera filma ”Gavrilo i Ferdinand” u Čapljini

by | 26. lipnja 2024. 9:34 | Aktualno, Vijesti

Ovoga vikenda, točnije u petak 28. lipnja 2024. u caffe baru ”Azzurro” u Čapljini s početkom u 20.30h planirana je premijera filma ”Gavrilo i Ferdinand”.

Autorski film Osnovne škole ”Lipanjske zore” Višići i udruge PETKA Perunika bit će predstavljen čapljinskoj publici i to na dan kada se i obilježava godišnjica sarajevskog atentata, događaja koji je bio inicijacija u 1. svjetski rat ali i u sve ono što se na globalnoj razini razvijalo kasnije.

Podsjetimo, ideja za film nastala je u sklopu redovne nastave informatike za sedmi razred, jedinke koja obrađuje snimanje i montiranje filma, da bi se zatim rodila jedna kompleksnija i ozbiljnija priča. Učenik Mihael Mrvalj predložio je temu filma a djeca su se i sama zainteresirala za izučavanje povjesnih događaja koji su doveli do 1. svjetskog rata. Na osnovu druženja i radionica nastao je scenarij te je kroz suradnju škole i udruge u školskoj 2023./2024. proizveden nijemi film u trajanju od 25 minuta.

Iako su opisani ozbiljni povjesni događaji film je napravljen u maniru urnebesne komedije jer ona je naposlijetku jedina utjeha kada se zlo, kao što je rat, zaista počne i događati.

“Ukoliko ste u prilici, svakako navratite ovoga vikenda u caffe bar ”Azzurro” u Čapljini i nećete zažaliti” – poručili su organizatori.

Scenarist: Igor Beno

Redatelj: Josip Pavlović

Glumci: Mihael Mrvalj, Ante Limov, Andrijana Đugum, Ena Sjekirica, Marin Sesar, Marin Jurković, Laura Putica, Dora Bulum, Mirko Jurković, Sanel Mujanović, Drago Jurković, Hrvoje Marijanović, Luka Pavlović, Miloš Jelčić

Scenografija: Damir Menalo, Ernesto Markota, Helena Dugandžić, Petra Limov

Šminka: Laura Putica, Andrijana Đugum

Produkcija zvuka: Ivan Bukovac

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...