Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U petak ‘Alfa Beta’ u Narodnom pozorištu Mostar

U petak ‘Alfa Beta’ u Narodnom pozorištu Mostar

by | 18. ožujka 2024. 14:00 | Aktualno, Vijesti

Predstava “Alfa Beta“ autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića, bit će izvedena na maloj sceni “Studio 64“ Narodnog pozorišta u Mostaru, u petak, 22. ožujka, s početkom u 20 sati.

“Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u obitelji, općenito  propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi, priopćeno je iz NP-a Mostar.

“Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena. Koja je svrha i smisao braka? Šta brak sa sobom kroz vrijeme nosi? Koliko ostajemo svoji? Kako nas brak oblikuje? Da li su naša očekivanja prevarena? Da li u svim bračnim i životnim fazama osjećamo onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i šta je to? Neka su od pitanja koja se prožimaju kroz predstavu “Alfa Beta“, stoji u priopćenju.

U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...