Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Mateo Rodin: Francuska mi nije bila u mislima, međutim ponudu Nancya nisam mogao odbiti

Mateo Rodin: Francuska mi nije bila u mislima, međutim ponudu Nancya nisam mogao odbiti

by | 20. srpnja 2018. 11:24 | Vijesti

   U pečalbu odlazi još jedan izdanak čapljinske rukometne škole. Nakon Nikole Prce, Ante Kukruke, pa Đone, Prskala, Kordića…, u bijeli svijet kreće i Mateo Rodin. Podsjećamo, prije četiri godine Rodin je iz matične Čapljine prešao u redove Izviđača, a sada iz Ljubuškog seli u francuski Nancy. Transfer je pomalo neočekivan, jer do sada nije bilo baš uobičajeno da rukometaši iz Hercegovine idu u Francusku. Rodina samo ovih dana, sreli na ulicama rodne mu Čapljine, u ležernom ljetnom izdanju i naravno. Širok dječački osmjeh kojim Mateo razoružava i nesklone mu, i priča o karijeri:

   „ Četiri godine sam bio u Ljubuškom, u Izviđaču, dva puta sam bio prvi, dva puta bio drugi, dva puta igrao u finale kupa, mislim da je to veliko postignuće. Shvatio sam da je vrijeme za novi izazov, iskreno bilo je više opcije za odlazak, ova ponuda iz Francuske nije bila u prvom planu, ali mi je djelovala kao izazov. Klub je stabilan, obično je u sredini ljestvice. Prošle sezone bili su deseti, a sada žele koju stepenicu napredovati“, sumira Mateo kojem se uz ostalo posrećila i lijeva ruka, na što se u tradicijskoj Hercegovini gledalo s podozrenjem.

   „Bilo ih je koji su mi govorili, nemoj lijevom – prebaci u desnu ruku, ali meni je Bog dao lijevu ruku i od toga je sve krenulo“, primjećuje u šali Mateo, pa najavljuje skori odlazak iz Čapljine.

   „Tu sam još koji dan, već idući tjedan sam u Francuskoj, u Nancyu. Potpisao sam prije više od mjesec dana, vrijeme nije bilo baš za odmora, ali što je tu je. Ugovor je na dvije godine, nadam se da ću opravdati očekivanja, odnosno da će mi karijera ići uzlaznom putanjom.“

   -Jezik?

   -Kad sam potpisivao ugovor rekli su mi su u klubu još dva Balkanca, koji će mi pomoći u adaptaciji. Zvao sam ih, rekli su da ništa ne brinem, a i naučit ću nešto jezika, ha, ha, ha…“

   -Je li Francuska bila opredjeljenje ili su na koncu i klub i zemlja, bili stjecaj okolnosti?

   -Padalo mi je na pamet u koju bi zemlju otišao, ako krenem u inozemstvo, Francuske nije bilo u tim razmišljanjima. Francuska je zemlja rukometa, ne samo reprezentacija, nego je i njihova liga izbila u prvi plan.

   -Rastanka od Izviđača?

   -Nije lagan, ja sam se u Izviđaču osjećao kao da sam tu počeo karijeru, kao domaći igrač. Nekako sam se u Ljubuškom udomaćio, ali što je tu je, svemu dođe kraj. Ja se nadam da ću se za nekoliko godina vratiti, baš u Izviđač“, zaključuje Mateo Rodin.

   Valja reći da su očekivanja od njega u novom klubu velika. Tako je poslije potpisivanja ugovora trener Nancya, Stephane Plantin na službenoj klupskoj stranici izrazio zadovoljstvo angažmanom Rodina:

   „Radi se o rukometašu koji posjeduje zanimljive kvalitete. Kompletan je igrač, sposoban i okretan. Tražili smo nekoga kao on, tko ima jako dobar omjer u smislu obrane i napada. Vjerujemo da će se brzo prilagoditi“, kazao je Plantin.

   Dakle, Rodin nije slučajno rješenje u Nancyu, nego igrač koji odlazi u sredinu koja ga je odabrala.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...