Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Parku prirode “Hutovo blato” upriličen ‘Ornitološki dan’ na kojem je sudjelovalo oko 60 učenika

U Parku prirode “Hutovo blato” upriličen ‘Ornitološki dan’ na kojem je sudjelovalo oko 60 učenika

by | 3. lipnja 2019. 15:42 | Vijesti

JP Park prirode Hutovo Blato i udruga “Naše ptice” iz Sarajeva, organizirali su Ornitološki dan. Irena Rozić, voditeljica stručne službe u ovom parku prirode istaknula je da je Ornitološki dan održan povodom Dana zaštite okoliša koji se u svijetu obilježava 5. lipnja, a u sklopu projekta “Zaštićena zona za prirodu i ljude”. Projekt je pokrenut u suradnji sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode “Adria” i mrežom “Parkovima Dinarida”, a cilj je poboljšanje suradnje između lokalne zajednice i zaštićenih područja.

Na ornitološkom danu sudjelovali su učenici osnovnih škola “Lipanjske zore” Višići, “Vladimira Pavlovića” Čapljina, Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” iz “Ilijaša”, i Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru u kojem se školuju đaci iz cijelog svijeta. Oko 60 učenika vozilo se brodicama i promatralo ptice, prošlo edukacijsku stazu i vidjelo sve posebnosti i ljepote Hutovog blata.

Nermina Sarajlić, potpredsjednica ornitološkog društva “Naše ptice” za Radiopostaju Čapljina istaknula je da organiziraju već 10ak godine događaje pod nazivom “Spring alive” kojima nastoje animirati mlade da prate dolazak proljeće kroz dolazak ptica selica. S obzirom da je Park prirode Hutovo blato područje od međunarodnog značaja za ptice ova udruga svake godine organizira izlete u park prirode Hutovo blato.

Svi učenici koji su sudjelovali na ornitološkom danu su bili su oduševljeni svime što su vidjeli i naučili, te planiraju opet posjetiti Hutovo blato.

{mp3}ornitodan{/mp3}

{gallery}2019/ornitodan{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...