Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U petak u Mostaru “Dani masline 2019.”

U petak u Mostaru “Dani masline 2019.”

by | 10. prosinca 2019. 16:02 | Vijesti

   U organizaciji Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru će se u petak, 13-og prosinca, održati deveti po redu „Dani masline”. U sklopu manifestacije bit će upriličena promotivno-ocjenjivačka izložba ekstradjevičanskih maslinovih ulja, te stručna predavanja.

   Program će početi u 11 sati obraćanjem domaćina, predstavnika Federalnog agromediteranskog zavoda i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te gostiju. Potom slijedi dodjela plaketa, priznanja i zahvalnica najbolje ocijenjenim proizvođačima ekstradjevičanskih maslinovih ulja.

   Drugi dio manifestacija – stručna predavanja, počet će Pregledom rada Panela za organoleptičku ocjenu ekstradjevičanskih maslinovih ulja o čemu će govoriti doktor znanosti Miro Barbarić, stručni savjetnik u Federalnom agromediteranskom zavodu. O temi „Ocjena maslinarske i uljarske godine u Hercegovini”, govorit će Čapljinka, magistrica Aida Kohnić iz tvrtke „Dušica”, dok će temu „Bolest maslina Xylella fasttidiosa – nova prijetnja maslinarstvu”, obraditi doktorica znanosti Ana Crnogorac. Stručni dio manifestacije završit će izlaganjem prof. dr. Marka Ivankovića na temu „Pregled tržišta maslinova ulja u BiH”.

   Nakon stručnih izlaganja slijede diskusija i rasprava, te na koncu završna riječ i zatvaranje skupa.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...