Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U petak u Mostaru “Dani masline 2019.”

U petak u Mostaru “Dani masline 2019.”

by | 10. prosinca 2019. 16:02 | Vijesti

   U organizaciji Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru će se u petak, 13-og prosinca, održati deveti po redu „Dani masline”. U sklopu manifestacije bit će upriličena promotivno-ocjenjivačka izložba ekstradjevičanskih maslinovih ulja, te stručna predavanja.

   Program će početi u 11 sati obraćanjem domaćina, predstavnika Federalnog agromediteranskog zavoda i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te gostiju. Potom slijedi dodjela plaketa, priznanja i zahvalnica najbolje ocijenjenim proizvođačima ekstradjevičanskih maslinovih ulja.

   Drugi dio manifestacija – stručna predavanja, počet će Pregledom rada Panela za organoleptičku ocjenu ekstradjevičanskih maslinovih ulja o čemu će govoriti doktor znanosti Miro Barbarić, stručni savjetnik u Federalnom agromediteranskom zavodu. O temi „Ocjena maslinarske i uljarske godine u Hercegovini”, govorit će Čapljinka, magistrica Aida Kohnić iz tvrtke „Dušica”, dok će temu „Bolest maslina Xylella fasttidiosa – nova prijetnja maslinarstvu”, obraditi doktorica znanosti Ana Crnogorac. Stručni dio manifestacije završit će izlaganjem prof. dr. Marka Ivankovića na temu „Pregled tržišta maslinova ulja u BiH”.

   Nakon stručnih izlaganja slijede diskusija i rasprava, te na koncu završna riječ i zatvaranje skupa.

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!