Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Program obuke za nezaposlene iz oblasti ekologije u Hutovom blatu: Veći interes dama za zaštitu prirodne baštine nego gospode

Program obuke za nezaposlene iz oblasti ekologije u Hutovom blatu: Veći interes dama za zaštitu prirodne baštine nego gospode

by | 28. listopada 2019. 16:18 | Vijesti

   U organizaciji Ekološke udruge „Anguilla“ Čapljina, u motelu „Park“ na Karaotoku počeo je „Program obuke radnika na zaštiti, očuvanju i promociji zaštićene prirodne vrijednosti Parka prirode Hutovo blato“. Predstavljajući ciljeve Programa obuke Irena Rozić, magistra ekologije uz ostalo je kazala:

   „Cilj nam je obučiti 25 nezaposlenih osoba i uvesti ih na tržište rada s mogućnošću volontiranja, rada na određeno vrijeme i zapošljavanja. Na prvoj radionici polaznici su se kroz teorijska predavanja i prezentacije, upoznali sa zakonskom regulativnom iz oblasti zaštite prirode i okoliša, a nakon toga organizirana je vožnja brodicama i razgledavanje Parka prirode Hutovo blato“.

   Dakle, na prvoj radionici „Programa obuke radnika na zaštiti, očuvanju i promociji zaštićene prirodne vrijednosti Parka prirode Hutovo blato“, polaznici među kojima zanimljivo, prevladavaju dame, upoznali su se sa zakonskom regulativnom iz oblasti zaštite okoliša i radom zaštićenog područja Park prirode „Hutovo blato“. Ukupno su predviđene četiri radionice. U sklopu druge obradit će se Pravila i načela zaštite na radu, te upravljanje okolišem po standardima ISO 0991. Teme treće radionice bit će – Upravljanje brodicama u unutarnjoj plovidbi, te Obuka za polaganje lovačkih ispita, dok će teme četvrte radionice biti – Pravila i načela spašavanja materijalnih dobara i ljudi, te Upoznavanje sa zaštitom od požara.

   Program obuke realizirat će Ekološka udruga „Angilla“ Čapljina, sufinancira ga Federalni zavod za zapošljavanje putem Službe zapošljavanja Hercegovačko-neretvanske županije, a namijenjen je mlađim osobama koje se vode kao nezaposlene na evidenciji Službe zapošljavanja HNŽ. Obuka će trajati četiri mjeseca, a uključuje dolazak na četiri radionice iz različitih oblasti vezanih za Park prirode „Hutovo blato“. Obuka se izvodi u suradnji s JP Park prirode „Hutovo blato“, fakultetima iz BiH i Hrvatske, Zagrebinspektom d. o. o. Mostar, Upravom za civilnu zaštiti i vatrogastvo HNŽ, Lučkom kapetanijom Ostrožac Gorskom službom spašavanja, Lovačkim savezom HZHB, te Centrom za investicije i razvoj poduzetništva (CIRP) Mostar.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!