Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Neumu deveti skup roda Mustapića

U Neumu deveti skup roda Mustapića

by | 10. rujna 2019. 17:03 | Vijesti

Tradicija okupljanja roda Mustapića se nastavlja.

Deveti skup Mustapića iz cijele Hercegovine, Imotskog i drugih mjesta Hrvatske, počeo je okupljanjem pred župnom crkvom u Neumu, a nastavio se slavljenjem svete mise. Misno slavlje predvodio je don Ivica Puljić, neumski župnik koji se posebno zahvalio svim Mustapićima koji su mu bili od pomoći prilikom župnikovanja u Hutovu, te u Čeljevu kraj Čapljine. Nakon misnog slavlja pristigli članovi ovoga hercegovačkog roda koji se vremenom proširio sve do Mostara i Posušja, razgledali su galeriju i muzej, a okupljanje je završeno druženjem u neumskom hotelu „Luna“.
„Kao i prethodna, okupljanje je proteklo u lijepom ozračju, prisjećanjem na prethodna druženje i događaje, privatne i poslovne preokupacije. Okupljanja se koriste i za poslovne kontakte, razmjenu iskustava, ali i za upoznavanja. Kao po nekom pravilu na svako okupljanje pristigne netko novi, ili netko tko je bio na prva dva tri skupa, pa onda iz privatnih ili poslovnih razloga, kasnije nije dolazio, pa je to i prilika da se obnove poznanstva ili steknu nova“, kaže Božo Mustapić, jedan od članova organizacijskog odbora sumirajući dojmove s devetog po redu skupa Mustapića.
Prema dogovorima naredni skup Mustapića trebao bi se održati u Mostaru, a jedanaesti u Hutovu, postojbini svih pripadnika ovoga roda u BiH i Hrvatskoj.
D. Musa

{gallery}2019/190910mustapici{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...