Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U nedjelju u Počitelju radionica – CAMERA OBSCURA

U nedjelju u Počitelju radionica – CAMERA OBSCURA

by | 22. srpnja 2023. 17:29 | Aktualno, Emisije, Vijesti

U galeriji “Mlaz” u Počitelju u nedjelju će se održati zanimljiva radionica za djecu – camera obscura. Camera obscura je prethodnica fotoaparata. U osnovi je to kutija u koju kroz mali otvor ulazi svjetlo. Fotoaparati i kamere djeluju po tom načelu.
Radionicu će održati Borislav Božić iz Rijeke, koji je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika, te predsjednik Foton kluba Rijeka i Foto saveza Primorsko-goranske županije.
Borislav je dobitnik godišnje nagrade grada Rijeke za 2017. godinu za izniman i prepoznatljiv doprinos umjetničkom i pedagoškom razvoju grada te promicanje svijesti o važnosti kulture za identitet Rijeke.
Za 2019. godinu dobitnik je nagrade Tošo Dabac za sveukupno fotografsko stvaralaštvo koje je prepoznato u Hrvatskoj i izvan njenih  granica.
A u galeriji Mlaz u Počitelju svim zainteresiranima će 23.7. u nedjelju, od 10 sati pokazati kako se pravi camera obscura.

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...