Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U nedjelju u Čeljevu “Večer folklora”

U nedjelju u Čeljevu “Večer folklora”

by | 9. lipnja 2023. 13:19 | Aktualno, Vijesti

Povodom proslave patrona župe, Presvetog Srca Isusova, u nedjelju, 11. lipnja u Čeljevu će biti održana “Večer folklora”.
Program počinje svetom misom u 19,30 h, nakon čega, u 20 h slijedi predstavljanje i izvedbe kulturno umjetničkih društava na platou župne crkve.

Prema planu, uz domaćina „Luke“ trebala bi nastupiti kulturno umjetnička društva „Bijelo Polje“ iz Mostara , „Stolac“ iz Stoca, „Višići“ iz Višića, „Lindžo“ iz Neuma, te gosti iz Hrvatske, Etno udruga „Petrovo Polje“ i dramska sekcija HKD-a „Napredak“ iz Knina. Večer folklora održava se u organizaciji HKUD „Luke“ Čapljina sa sjedištem u Višićima i župnika don Ive Šutala, a pod pokroviteljstvom Grada Čapljine i JP EP HZHB.
Moramo istaknuti i da društvo „Luke“ ovih dana ima mnogo gostovanja. Već u subotu, 10. lipnja,, dakle večer prije manifestacije koju organiziraju, nastupit će na proslavi u Višćima. U utorak 13. lipnja nastupaju u Bijelom Polju povodom početka trodnevnice i proslave blagdana Srca Isusova, 17. lipnja sudjeluju na smotri državnog folklora u Mostaru, a 22.6. na Ivanjskim krijesovima u Hutovu. To je samo za mjesec lipanj, a bit će još toga do kraja ove sezone. Želimo im puno dobre zabave na svim ovim događajima!

 

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...