Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Postavljena izložba Josipa Škerlja u motelu “Park” na Karaotoku

Postavljena izložba Josipa Škerlja u motelu “Park” na Karaotoku

by | 21. kolovoza 2019. 19:34 | Vijesti

   U motelu „Park” na Karaotoku u tijeku je izložba Josipa Škerlja, dubrovačkog akademskog slikara, pjesnika i pripovjedača pod nazivom „oblutci”. Škerlj se ljubiteljima slikarstva predstavio s petnaestak radova rađenih u tehnici akril na platnu. Marin Ivanović, autor pogovora izložbenom postavu u svojim razmišljanjima o izložbenom postavu i njegovom nazivu, uz ostalo sam se zapita:

   „Koji su i što su ti novi njegovi oblutci – Oblutci? Pojednostavljeno rečeno, morski su žali svojim svjetlosnim palucanjima u Škerljevom oku, iznimkama od pretpostavljene oble forme i nepravilnostima prouzrakovanih obraslim mahovinama, slijepljenim ježincima i rupičastim strukturama kao posljedica uraslih školjaka, fascinirali umjetnika koji u svijetu oko sebe primjećuje ne samo nepravilnosti, već upravo harmoniju nesavršenoga, ljepotu drugačijega i red proizvoljnosti. Na veliku radost nas promatrača, a suprotiva banalnim obredima amatera nad skupljanjem, oslikavanjem i na bilo koji način korištenjem morskih oblutaka, ovom je autoru stvarnost objekta tek energetska čakra, spojna točka materijalne realnosti i kozmičke svijesti, asocijacija koja otvara kanal prema svijetu ideja”, konstatira Marin Ivanović, autor pogovora.

   Valja reći da Josip Škerlj uz slikanje dosta piše. Uz stotinjak samostalnih izložbi, sudjelovanja na brojnim likovnim kolonijama, skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, Škerlj je piše pjesme i prozu, a do sada je objavio sedamnaest knjiga.

   Izložba Josipa Škerlja pod nazivom oblutci u motelu „Park” na Karaotoku, ostat će otvorena do 6.rujna. Upravo je uz autora, motel na Karaotoku i suizdavač kataloga izložbenog postava.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...