Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U kinu “Mogorjelo” u Čapljini odigrana predstava “Rodijaci”

U kinu “Mogorjelo” u Čapljini odigrana predstava “Rodijaci”

by | 24. rujna 2022. 9:11 | Vijesti

U kino dvorani “Mogorjelo” u Čapljini u sklopu programa obilježavanja dana grada Čapljine odigrana je predstava – komedija “Rodijaci”.

U komediji glume Miro Barnjak i Velimir Pšeničnik Njirić koji je ovu predstavu i režirao.

Predstava govori o životu duvanjskih i hercegovačkih gastarbajtera prve generacije u Njemačkoj sa svim duhovitim dosjetkama, šalama, ali i često okrutnoj zbilji koja je aktualna i danas što daje posebnu vrijednost komediji.

Kakav je ovaj svijet ? Kakvi smo mi to ljudi?“, pitaju se rodijaci i daju odgovore prepričavajući zgode i nezgode koje su ih zadesile na radu u Njemačkoj i na odmorima u rodnom kraju, navedeno je na stranicama HNK Mostar.

Predstava je nastala po kolumnama preminuloga književnika i novinara Petra Miloša.

„Ima pravde! … Samo tribaš imat pare za nju!“, ističu glumci u komediji. U tonskom prilogu poslušajte što o predstavi kaže redatelj i glumac Velimir Pšeničnik Njirić.

 {mp3}velimirnjiricidiopredstave{/mp3}

{gallery}2022/9/rodijaci{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...