Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U kinu Mogorjelo održan 17. Čapljina fest

U kinu Mogorjelo održan 17. Čapljina fest

by | 17. studenoga 2017. 9:25 | Vijesti

U kinu Mogorjelo u Čapljini sinoć je održan 17. Čapljina fest, festival suvremene duhovne glazbe. 

Mladi izvođači su ovim festivalom pokazali kako se kroz suvremene duhovne pjesme  može slaviti Boga. Tako je publika uživati u izvedbama mladih glazbenika te ženskih klapa “Lira” i “Travertin”,  “Anarhiv Duo” i mnogih drugih. Publika je mogla čuti pjesme poput: “Emanuel”, “Aleluja”, “Divan si”, “Srce predajem Ti” i mnoge druge. 

Na festivalu je nastupilo 32 glazbenika. 

Festival nije natjecateljskog karaktera nego se odvija pod motom „Pjevamo pjesme da slavimo Boga“. Posebnost ovoga festivala, u odnosu na druge festivale ovakvoga tipa, je ta da se sve pjesme sviraju i pjevaju uživo. 
 
Fra Mile Vlašić, voditelj Centra za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina i organizator festivala je istakuo: “Mi smo zadovoljni ovogodišnjim festivalom, teško je okupiti sve glazbenike na jednom mjestu, svatko ima svoje obaveze. Gledamo da sve bude na najvećoj razini, i vizualno i zvučno. Ono što je nama od početka smisao onoga što činimo sa Čapljina festom jeste da pjesmom slavimo Boga. Dali smo glazbenicima mogućnost da oni kroz glazbu ispričaju onu bitnu priču.”
 
Festival suvremene duhovne glazbe je drugačiji izričaj duhovnosti, na jedan moderan način slaviti Boga i ljubav prema Bogu. 
 
“Prvih godina je bilo skromnije, teško je to bilo dotjerati u jedan sklad. Mladi su željeli dati sve od sebe. S vremenom smo sazrijevali, imamo više izvođača i skupina. Kroz ovih sedamnaest  godina preko 300 glazbenika iz Čapljine i njihovih prijatelja prošlo je kroz ovaj festival. Toliko je tu energije, poznanstava, druženja koja su ostvarena tijekom godina na festivalu”, dodao je fra Mile i poručio da mladima treba pustiti da na jedan mladenački način izražavaju svoja vjerska uvjerenja i da slave Boga. 
 
 Prvi Čapljina fest je nastao 2001. godine u organizaciji Frame Čapljina i ljubitelja duhovne glazbe. 
 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...