Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Memorijal Andrije Ankovića u Gabeli, prvi turnirski dan: Zrinjski „potopio“ Neretvu, GOŠK iznenadio Tuzla City

Memorijal Andrije Ankovića u Gabeli, prvi turnirski dan: Zrinjski „potopio“ Neretvu, GOŠK iznenadio Tuzla City

by | 7. veljače 2022. 15:05 | Vijesti

   U ime pokrovitelja Vlade hercegovačko-neretvanske županije Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, otvorio je 32. Međunarodni nogometni turnir „Memorijal Andrije Ankovića“ u Gabeli. Ministar Jović je u kraćem uvodnom obraćanju naglasio ustrajnost Gabeljana ne samo kada je turnir u pitanju nego uopće u radu kao primjer sportskog entuzijazma, gledateljima je poželio zanimljiv program, a sudionicima dopre igru i turnir bez ozljeda. Moramo primijetiti da je na fonu tih želja i protekao prvi turnirski dan. Ukupnom dojmu na startu doprinijele su i vremenske prilike, odnosno topao dan za veljaču topao dan, što će reći ni novinarima se ruke nisu smrzavale. Uz to iako je mraz travi dao žućkastu boju, teren je bio relativno dobar za igru.

   Prvo polufinale igrali su Zrinjski i hrvatski trećeligaš – Neretva iz Metkovića. Pobijedio je jesenski prvak BiH, a pogotke su postigli – Karlo Kamenar u 12-oj i Nemanja Bilbija u 64-oj minuti. Zrinjski je bolje otvorio utakmicu Kamenar je s distance natrčao na odbijenu loptu i postigao krasan pogodak. U drugoj polovici prvoga dijela druga priča, Neretva se oslobodila pritiska imala je i par dobrih prigoda za poravnanje, ali nije ih iskoristila. Nakon što je Sergej Jakirević, trener Mostaraca, u 59-oj minuti utakmice izvršio hokejašku izmjenu i umjesto postave na terenu osim vratara Solde, uveo novu Neretvani su stali. Drugi pogodak postigao je Bilbija, tukao je Tičinović, a odbijenu loptu prvi strijelac Zrinjskog pospremio u mrežu.

   U drugoj polufinalnoj utakmici iznenađenje, GOŠK je sigurnom igrom nadigrao Tuzla City, jesenskog doprvaka BiH. Favorizirani Tuzlaci su nešto bolje ušli u utakmicu, ali su bili kratkog daha. Gabeljani su nakon petnaestak minuta zavladali terenom kontrolirajući igru i diktirajući rezultat. Prvi pogodak postigao je pokretljivi Dženan Haračić nakon krasnog ubačaja Ramljaka s lijeve strane u 31-oj minuti. U 39. Minuti ponovo lijepa akcija po lijevoj strani, ubacio je Vego, a mrežu zatresao Josip Šantić. Kada je u drugom dijelu utakmice Ivan Bubalo, trener GOŠK-a malo po malo izmijenio cijelu postavu očekivalo se da će Tuzlaci napraviti nešto više. Međutim, utakmicu su odigrali ispod očekivanja, sve što su uradili bio je pogodak Elvisa Mehanovića u 82. Minuti. GOŠK je pobjedu ovjerio u 88. preko Nermina Hajdarevića.

{gallery}2022/02/turnir{/gallery}

D. Musa

 

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...