Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Hutovu održana kulturno – zabavna manifestacija “Ivanjski krijesovi”

U Hutovu održana kulturno – zabavna manifestacija “Ivanjski krijesovi”

by | 26. lipnja 2018. 13:09 | Vijesti

HKUD “Hutovo” upriličilo je kulturno – zabavnu manifestaciju “Ivanjski krijesovi” povodom blagdana svetog Ivana Krstitelja.
Okupljanje kulturno umjetničkih društava iz raznih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine te gostiju iz Mađarske započelo je ispred mjesne škole odakle je mimohod predvođen puhačkim orkestrom ”Seljačka Sloga” iz Trebižata krenuo prema mjestu održavanja manifestacije, platou ispred župne crkve Krista Kralja u Hutovu gdje je unatoč lošim vremenskim prilikama, kulturno umjetnička društva dočekao veliki broj posjetitelja.
Program je počeo obraćanjem načelnika općine Neum Živka Matuška i gradonačelnika grada Dubrovnika Mate Frankovića. Obojica su u svojim govorima istaknula kako im je izrazito drago da se njeguje slika i tradicija starih Hrvatskih običaja, kako se Hrvati iz BiH i domovine moraju držati skupa i obećala daljnju potporu ovoj i sličnim manifestacijama. Potom je prigodni govor održao i don Anđelko Planinić koji je molitvom i prigodnim riječima pozdravio nazočne.
Poslije intoniranja himne Republike Hrvatske položeni su vijenci su vijenci i zapaljene svijeće za žrtve Domovinskog rata i drugog svjetskog rata i poraća. Potom je održana minuta šutnje za preminulog člana društva “Hutovo” Luku Mustapića.
Program su otvorili domaćini te su se bećarcem, pletenim kolom i lindžom u izvedbi najmlađih članova društva predstavili publici. Zbog loših vremenskih uvjeta program je prekinut, no večera i zabava nastavljene su u šatoru ispred župne kuće do kasno u noć.

“Veliko i iskreno hvala svim donatorima i volonterima i članovima HKUD Hutovo koji su pomogli održavanju ove manifestacije. Također hvala i članovima gostujućih kulturno-umjetničkih društava koji su se unatoč lošim vremenskim prilikama presvukli u narodne nošnje i tako dočarali običaje svojih krajeva”, navode organizatori ove manifestacije.

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...