Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U HNŽ-u uskoro počinje deratizacija javnih i zelenih površina

U HNŽ-u uskoro počinje deratizacija javnih i zelenih površina

by | 24. svibnja 2023. 13:31 | Aktualno, Vijesti

Zavod za Javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije uputilo je obavijest o provođenju sistemske deratizacije na području HNŽ-a.

Organizaciju i provođenje vršit će se u suradnji s mostarskim i konjičkim Domovima zdravlja. Cilj ove mjere je smanjenje broja glodavaca na biološki podnošljivu razinu za održavanje povoljne epidemiološke situacije na području Županije.

Ova akcija provodit će se postavljanjem trovne mase na javne i zelene površine u pojasu gradskih i prigradskih naselja, obale rijeka, u šahtove, deponije čvrstog otpada, groblja, ruševne objekte te razne javne objekte.

Postavljeni mamci za glodavce su OTROV, stoga iz Zavoda apeliraju na građane da mamce ne diraju i pomiču te da čuvaju svoje kućne ljubimce.

Na području Čapljine ova akcija će se provoditi 14. i 15. lipnja.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...