Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U H-N županiji poticaj dobila 223 vinogradara, najviše Stočana

U H-N županiji poticaj dobila 223 vinogradara, najviše Stočana

by | 21. siječnja 2019. 15:24 | Vijesti

   U godini dobrog uroda vinogradare u Hercegovačko-neretvanskoj županiji obradovalo je i nadležno ministarstvo Poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, isplatom poticaja za 2018-tu godinu. Naime, Odlukom o odobravanju isplate novčanih potpora klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane potpore – bilja proizvodnja – proizvodnja grožđa, koji je potpisao ministar Donko Jović, poticaj su dobila 223 proizvođača.

   Najviše poticaja 107 dobili su vinogradari sa stolačkog područja, slijedi općina Čitluk iz koje je poticaj dobilo 75 vinogradara, dok je iz općina Čapljina poticaj dobio 41 vinogradar. Glavnina vinogradara iz čapljinske općine koji su oostvarili poticaje je iz tri naselja – Domanovića, Bivoljeg Brda i Opličića.

   Visina isplaćene sume kretala se od 404 KM pa do 1010 KM. Obračun novčane potpore za Proizvodnju grožđa vezano za raspoloživa sredstva, izvršen je u iznosu od 202 KM za 0,1 ha, odnosno 202 KM po dulumu vinograda. Sukladno Programu i Naputku, čiji zbirni iznos zahtjeva za županijske novčane potpore u 2018-oj godini, premašuje 3.500 KM, obračun je umanjen do maksimalnog iznosa od 3.500 KM.

   S obzirom na iznose dojam je kako je vinogradarima veća satisfakcija, da su dobili poticaje, odnosno da u cijeloj priči o poticajima u poljoprivredi, nisu zaobiđeni.

   

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...