Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U galeriji Tau održano predstavljanje zbirke pjesama fra Bože Radoša

U galeriji Tau održano predstavljanje zbirke pjesama fra Bože Radoša

by | 29. rujna 2017. 13:28 | Vijesti

U galeriji Tau sinoć je održano književno večer na kojem je predstavljena Prva zbirka pjesama fra Bože Radoša pod nazivom Franjin brat. 

Zbirku od 216 pjesama predstavili su fra Mile Vlašić i Milica Pehar, profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Recitirajući stihove iz zbirke pjesama mladi su nazočne proveli kroz svijet fra Bože u kojem je  čitatelju otvorio svoju dušu. Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se učenici Osnovne glazbene škole Vladimira Pavlovića. 

Na početku večeri fra Mile Vlašić se obratio nazočnima te je kazao:”Nije mogao ljepši naziv zbirke pjesama biti povodom blagdana svetoga Franje, kao i sto godina župe svetog Franje Asiškog u Čapljini i 25. obljetnice svećeničkog ređenja našega fra Bože. Netko slavi zlatni jubilej, netko dijamantni ali evo srebreni jubilej je put do svega ostaloga.” 

Osvrnuvši se na djelo fra Bože Radoša, Milica Pehar je kazala: “Duboke su ove tri riječi: Ljubav, Vjera i Nada. Snaga ovih riječi upravlja ovim i svim prostorima izvan njega. One su sve što nam je, kako razmišlja fra Bože, dostatno na putu u vječnost. Jeli nam dano i kako ih razumjeti i živjeti, pitanja su na koja pjesnik traži odgovor osluškujući, razmišljajući, moleći… stalno imajući na umu te tri riječi. A što je s nama? Udahnjujući nam život Bog nam je namjenio ulogu na ovom svijetu. Mi, s obzirom da smo samo prah, tragamo za svojim putom pouzdajući se u vlastite snage zaboravljajući potom na Božji naum.”

Književna večer je bila izuzetno posjećena a posebno je emotivna bila za fra Božu koji je ovom prigodom kazao: “Jasno da ja ove pjesme doživljavam drugačije nego vi. Ove pjesme pričaju moj život. Jedna pjesma oslikava godine, druga dan, treća pak mjesece… Ja kroz moje pjesme proživljavam svoje trenutke koje sam tada doživio.”

Fra Božo se zahvalio svima koji su nazočili predstavljanju prve zbirke pjesama, a fra Mile je nadodao da je siguran da će ovakvih predstavljanja biti još mnogo. 

Program proslave svetog Franje Asiškog u Čapljini nastavlja se u nedjelju, 01. listopada kada će se u crkvi održati susret crkvenih zborova pod svetom misom u 17 sati. 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...