Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U galeriji “Tau” izloženi radovi polaznika Likovne radionice

U galeriji “Tau” izloženi radovi polaznika Likovne radionice

by | 8. lipnja 2019. 9:10 | Vijesti

Polaznici tečaja likovne radionice – crtanja i dizajna u organizaciji Društva hrvatskih likovnih umjetnika u F. BiH i Centra za obrazovanje i kulturu „Akademija“ Čapljina, izložbom radova u galeriji „Tau“ pokazali su urađeno tijekom dvomjesečnog rada. Dvadesetak mladih polaznika uz Anu Šimić i Megi Kunštek voditeljice tečaja s ponosom je prezentiralo svoja postignuća. Valja istaknuti da su svi polaznici tečaja uspješno završili edukaciju. Tim povodom Ana Šimić magistrica grafike i profesorica likovne umjetnosti i Magi Munštek magistrica likovne umjetnosti u edukaciji polaznicima su podijelili prigodne diplome, tako da je cijeli događaj uz izložbu imao i svečani karakter.

Ana Šimić jedna od mentorica likovne radionice naglasila je da su da su „svi izloženi crteži nastali tijekom dva mjeseca planskog rada prema planu i programu iz Školske knjige Zagreb, kako bi djeca i odrasli, kroz vlastitu kreativnost savladali neke likovne probleme što će im omogućiti napredak u daljem tečaju i likovnom stvaralaštvu.“

Obrazlažući projekt Megi Kunštek inače, tajnica Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji naglasila kako je s kolegicom Anom Šimić, predsjednicom spomenutog Društva, prije nešto više od dva mjeseca „došla na ideju pokretanja projekta tečaja crtanja, slikanja i dizajna“, te dodala:

Prešli smo neke osnove i jako smo zadovoljne odzivom. Posebice nam je drago što iz ovako malih sredina ima jako puno nadarenih mladih ljudi zainteresiranih za umjetnost. Posebice nam je imponiralo što je naših dvadesetak polaznika strasno radilo, a ovom izložbom i podjelom diploma, htjeli smo zapečatiti prvi stupanj“, kazala je Megi Kunštak.

Voditeljice su istaknule da je cilj tečaja bio obrazovanje pojedinaca na području osnova crtanja i dizajna, te ih pripremiti za tečaj slikarstva koji će s radom početi početkom nove 2019./2020. godine.

{gallery}2019/slikarke{/gallery}

 

Propustili ste? Poslušajte!