Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Gabeli već sklopili sastav 30. memorijala „Andrija Ankovića“: Sudjeluju branitelj trofeja Sutjeska, Zrinjski, Neretva i GOŠK

U Gabeli već sklopili sastav 30. memorijala „Andrija Ankovića“: Sudjeluju branitelj trofeja Sutjeska, Zrinjski, Neretva i GOŠK

by | 21. prosinca 2019. 16:08 | Vijesti

Mjesec dana prije 30-og izdanja nogometnog Memorijala Andrije Ankovića u Gabeli riješene su sve dvojbe oko sudionika.

Na turniru će nastupiti pobjednik 29-og izdanja Sutjeska iz Nikšića, inače prvak Crne Gore, Zrinjski iz Mostara, Neretva iz Metkovića i domaćin GOŠK. Inače, Sutjeska je osvojila dva zadnja turnira 2018-te i 2019-te godine, te se tako upisala u rijetke momčadi kojima je pošlo za nogom, obraniti trofej u Gabeli..
„Mi smo ponosni na međunarodni Memorijal „Andrije Ankovića“ , jer ovakav turnir ne organizira nitko ne samo u Bosni i Hercegovini, nego ni u ovom dijelu Europe. Na redu je njegovo 30-to jubilarno izdanje, na što smo također ponosni. Trideseti turnir će se igrati u subotu i nedjelju 25. i 26. siječnja 2020. godine. Mislim da će i ovogodišnji turnir gledano na regionalnu razinu, biti jak. Sutjeska je aktualni prvak Crne Gore, trenutačno je druga na ljestvici iza Budućnosti, Zrinjski je jedan od vodećih klubova u BiH, a Neretva iz Metkovića je naš sportski prijatelj. Metkovčani su kao i GOŠK, jednom bili pobjednici turnira“, ističe Andrija Jurković predsjednik kluba te na opasku da su pri odabiru sudionika bili očito pragmatični, kako u pogledu troškova, tako i posjeta:
„Svakako da nastup Zrinjskog i Neretve jamče dolazak jednog broja navijača iz Mostara i Metkovića, što nas i raduje. Naravno da smo vodili računa i o troškovima, u GOŠK-u je to uvijek bio jedan od prioriteta“, konstatira direktor Jurković.
Dakle, po završetku sezone u GOŠK-u nisu sjedili skrštenih ruku. Očito su na vrijeme osigurali pristanak navedenih klubova, a direktor Jurković naglašava da je posla puno, pa će poodmakle pripreme za 30-ti memorijal jenjati samo tijekom predstojećih blagdana, a onda se ponovo zahuktati. Po tradiciji uz Memorijal u Gabeli, održat će se i GOŠK-ova plavo-bijela noć, tako da će marni članovi uprave i simpatizeri kluba u narednih mjesec dana imati pune ruke posla.
D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!