Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Najbolja partija u sezoni GOŠK-a za pobjedu protiv Sarajeva

Najbolja partija u sezoni GOŠK-a za pobjedu protiv Sarajeva

by | 29. listopada 2018. 17:03 | Vijesti

   U Gabeli se dogodilo ono što je malo tko očekivao, GOŠK je uspio poraziti vodeće Sarajevo. Jedini pogodak na utakmici postigao je Nermin Hajdarević u 37-oj minuti. Bila je to duga akcija domaćeg sastava, koja je počela slobodnim udarcem s desne strane, na odbijenu loptu startalo je nekoliko igrača, a kada se uputila prema aut liniji na trk se dao Kulović, stigao loptu vratio prema Hajdareviću koji je sa nekih 17 – 18 metara tuče nisko kroz šumu nogu, lopta pogađa unutrašnji dio vratnice Kovačevićevog gola i odbija se u mrežu. Dakle, akcija koja nije puno obećavala urodila je velikim plodom za Gabeljane. Prethodni u ranoj fazi utakmice, u 7-oj minuti, nakon kombinacije Hajdarevića i Aletića, Kulović s pet, šest metara, tuče preko vrata.

   Uz dvije prilike GOŠK-a i Sarajevo je u prvoj dionici, imalo također, dvije lijepe prilike, prvu Ahmetović u 26-oj minuti, kada se lijepo oslobodio svoga čuvara iz okreta snažno je tukao, ali se lopta zaustavila na gredi i odbila u polje. Drugu priliku imao je Tatar u 41-oj minuti, primio je loptu na desnoj strani, desetak metara od vratara Kozića, dobro tukao, ali je vratar domaćih još bolje obranio.

   Valja reći da je prvo poluvrijeme Sarajevo igralo niz vjetar, što je bila mala prednost koju gosti nisu iskoristili. Drugo poluvrijeme počelo je u znaku fanatične borbenosti domaćih nogometaša i nastojanja Sarajeva da poravna. U toj fazi igre bilo je i žutih kartona, a dobili su ih Đajić i Hajdarević kod domaćina, a Stanojević i Rahmanović kod gostiju. Ipak prvi priliku u nastavku imali su Gabeljani u 67-oj minuti, Kulović se stuštio sam prema vratima Sarajeva, u zadnji tren startao je Mujakić, preko kojega pada nogometaš GOŠK-a, međutim pištaljka Miloša Gigovića nije se čula. Prvu priliku u nastavku lider je imao u 74-oj minuti, kada je Pidro s lijeve strane tukao, ali kraj lijeve Kozićeve vratnice. GOŠK je utakmicu mogao zaključiti u 81-oj minuti, Ereiz probija lijevu stranu, međutim Ramić koji je zamijenio Kulovića, za djelić sekunde kasni.

   Žestoki pritisak Sarajeva uspjela je izdržati obrana GOŠK-a u zadnjih pet šest minuta regularnog dijela i pet minuta sudačke nadoknade vremena. Sve je počelo nakon duela u 16-cu između Ereiza i Šišića što je sudac okvalificirao, po nama ispravno kao obostrano guranje. Minutu poslije u velikoj prilici bio je Rahmanović ,koji ubačenu loptu s pet, šest metara glavom šalje kraj lijeve vratnice. Dvije minute poslije Rahmanović silovito tuče, a Kozić krasnom paradom brani. Uz navedeno prilike u završnici imali su i Ahmetović, pa Šišić, međutim sve to gostima nije bilo dovoljno za pogodak. Sa posljednjim zviždukom Miloša Gigovića nogometaši GOŠK-a prepustili su se slavlju.

   Valja reći da je uz snažan vjetar i težak teren igru otežavala i kiša koja je padala na mahove. Ekipu Sarajeva u Gabelu je došlo bodriti oko 150 navijača, međutim na njihovu žalost, rezultat utakmice se nije poklopio s njihovim željama. Unatoč porazu Sarajevo je zadržalo vodeću poziciju, dok su tri boda GOŠK-a protiv lidera, veliki poticaj „lavovima“ borbi za opstanak.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...