Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Gabeli proslava blagdana svetih Joakima i Ane

U Gabeli proslava blagdana svetih Joakima i Ane

by | 22. srpnja 2023. 9:30 | Aktualno, Vijesti

U crkvi svete Ane u Gabeli u srijedu, 26.7., svečana sveta misa u 19 h.

U nedjelju, 23. srpnja, u Gabeli je započela trodnevnica povodom blagdana svetih Joakima i Ane, svetom misom u župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika. U ponedjeljak i utorak, 24. i 25. srpnja u crkvi sv. Ane u 18,30 h prilika je za ispovijed, a od 19,00 h je misa, koju predvodi don Ivo Šutalo. Na sam blagdan, 26. srpnja, u srijedu, svečana sveta misa je u 19,00 h. Sva misna slavlja pjesmom predvodi Župni zbor sv. Stjepana Gabela.
Podsjetimo, u Gabeli osim župne crkve svetog Stjepana Prvomučenika se nalaze i crkva svete Ane, kao i crkva Gospe od Zdravlja. Crkva svete Ane obnovljena je 2020. godine.
Blagdan svete Ane posebno svečano obilježava se i u Ulogu, gdje hodočaste brojni vjernici i sa našeg područja, te u neumskom Gracu i Popovu Polju.

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...