Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Gabeli juniori slave, seniori kao rakova djeca

U Gabeli juniori slave, seniori kao rakova djeca

by | 23. lipnja 2019. 13:43 | Vijesti

Uoči početka sad već prošle sezone takav rasplet se nije očekivao. Povijesni uspjeh u sezoni 2017/2018., sedmo mjesto u Premijer ligi, proslava stogodišnjice kluba, optimistične najave…, uglavnom sve je bar teoretski, mirisalo na još jednu ugodnu sezonu u Premijer ligi BiH nogometaša GOŠK-a.

S druge strane mlađi uzrasti ovoga kluba našli su se u problemima, poznato je da u Gabeli za sve pogone koje iziskuje premijerligaški status, nema demografskog uporišta! Situaciju je usložila činjenica da se zbog izmjene propisa, nije moglo računati na obližnji Metković, kao logičnu bazu za popunjavanje omladinskog uzrasta.
Uglavnom, polazne pozicije su bile različite, a na kraju različit i rezultat, ali ne onakav kakav se slijedom logike mogao očekivati. Seniori koji su krenuli ambiciozno, što zbog nepovoljnog rasporeda, što zbog neefikasnosti, zaribali su odmah na startu, dok su se mlađi pogoni uhodavali. Marni treneri mlađih uzrasta predvođeni Zlatkom Kojićem, bivšim dugogodišnjim kapetanom seniora, uspjeli su posložiti sve kategorije. Kako to samo oni znaju, krstareći cijelim jugom Hercegovine. Na kraju su juniori stigli do finala za popunu Premijer lige BiH. Poraženi su od Olimpika 0:1, ali je postignuto s obzirom na okolnosti „tanku“ bazu, mimo svih očekivanja.
„Momci su zaista odlično odradili sezonu! Bili su marljivi, disciplinirani i kao najmlađa ekipa na kraju smo zauzeli drugo mjesto. U polufinalu smo eliminirali Metalleghe, a u finalu ozbiljno smo prijetili i favoriziranom Olimpiku, koji ima dva kompletna juniorska pogona, dok je u našoj ekipi polovica igrača bila kadetskog uzrasta“, s distance od desetak dana sumira učinak Zlatko Kojić, te na upit – kako su uspjeli, nastavlja:
„Već sam kazao, momci vole nogomet. Mi smo krstarili s kombijem po naseljima čapljinske i stolačke općine, pomagali su nam i roditelji, koji su djecu dovozili da tako kažem na sabirna mjesta. Roditelji su imali povjerenja u GOŠK i u mene kao trenera, a ja u te mladiće, koji me zaista nisu iznevjerili“ ističe trener Kojić.
Da bi sve bilo zanimljivije u juniorskom sastavu GOŠK-a samo je jedan igrač iz Gabele, prvi strijelac ekipe Josip Katavić, sin bivšeg kapetana Trojanaca Ante Katavića. Valja istaknuti da je Katavić na 17 odigranih utakmica dao 17 pogodaka, plus šest asistencija. Mladi Trojanci su u južnoj skupini Prve omladinske lige u 22 utakmice ostvarili 14 pobjeda, šest puta igrali neodlučeno i pretrpjeli samo dva poraza. Razlika pogodaka je upečatljiva 46:14!
Prema tome, tamo gdje su se očekivali veliki problemi zbog nedostatka djece, jer Gabela je samo jedan od 27 mjesnih zajednica grada Čapljine, nije ih bilo. Što više postignuti rezultat je mimo svih očekivanja, dok tamo gdje se očekivao opstanak u godini kada se slavi rijedak jubilej, veliki razočarenje, samo 23 boda iz 33 kola. Na koncu dijametralno suprotna situacija, dok juniori slave, seniori se poput rakove djece razilaze na sve strane. Klub je napustilo već igrača, a nije sigurno da je to i konačna brojka.
D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...